vrijdag, mei 24, 2024

Van Gerwen boekt opnieuw overwinning tijdens koude Premier League-avond in Exeter

Actueel

De strijd om de toppositie in de eredivisie van het darts is de laatste weken flink opgelaaid, met Michael van Gerwen en Jonny Clayton in de laatste ronde van de Dublin-avond vorige week en opnieuw in Exeter. Donderdagavond was het opnieuw Mighty Mike die als winnaar uit de bus kwam, met een 6-3 overwinning op Clayton in de finale

Van Gerwen ging met alle vertrouwen de avond in en was er van overtuigd dat hij de overwinning kon pakken. Dat lukte hem uiteindelijk dus ook, maar speelde daarbij niet bepaald zijn beste spel. Uiteindelijk waren het zijn ervaring en vaardigheid die de doorslag gaven, want hij overklaste Clayton en pakte vrijwel moeiteloos de 6-3 overwinning.

Het optreden van Van Gerwen herinnert iedereen eraan waarom hij de ranglijst  van de Premier League aanvoert en een van de beste darters ter wereld blijft. Zijn consistentie en vermogen om onder druk geconcentreerd te blijven zijn een belangrijke factor in zijn succes en dat was in Exeter goed te zien. Hoewel Jonny Clayton misschien teleurgesteld was over het resultaat, kan hij zich troosten met het feit dat hij een goed gevecht heeft geleverd en Van Gerwen tot het uiterste heeft gedreven.

De vijfde avond van de Premier League is dan wel gewonnen door Van Gerwen, maar de race om de toppositie is nog lang niet voorbij. Nu het seizoen ten einde loopt, zal de concurrentie zich zeker verhitten en het zal interessant zijn om te zien wie er aan het eind van het seizoen aan de top staat. Wie er ook aan de top van de Premier League eindigt, één ding is zeker: het is een ongelooflijk spannend dartseizoen geweest en fans van de sport kunnen er zeker van zijn dat de competitie niet snel zal afnemen.

Veel te koud, zoals elk jaar

De temperatuur tijdens de wedstrijd was, net zoals dit eigenlijk elk jaar het geval is, een groot probleem. Van Gerwen uitte na de wedstrijden dan  ook maar al te graag zijn frustraties. Hij zei dat de PDC had “gefaald” in hun voorbereidingen en dat ze niet genoeg hadden gedaan om ervoor te zorgen dat de spelers geen last hadden van de kou. Hij zei verder dat “het hier elk jaar hetzelfde is” en dat de spelers moeten lijden onder het gebrek aan actie van de PDC. De nummer één van de wereld benadrukte ook dat de PDC iets had moeten doen om te voorkomen dat de spelers het te koud zouden krijgen, zoals het verstrekken van handwarmers of verwarmde banken.

Het is niet de eerste keer dat Van Gerwen zich uitspreekt over de koude omstandigheden in Exeter en het is duidelijk dat hij het gebrek aan actie van de PDC om ervoor te zorgen dat de spelers onder deze omstandigheden optimaal kunnen presteren, hoog acht. Dit is vooral belangrijk omdat de PDC Premier League het grootste en beste dartstoernooi ter wereld gaat worden.

Het is frustrerend om te zien dat zo’n groot evenement wordt gehinderd door de koude temperaturen. Het is belangrijk dat de PDC de nodige maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat de spelers zich comfortabel voelen en optimaal kunnen presteren. 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen