zondag, april 21, 2024

Verstappen opgewekt aan begin testdagen, zelfs na bericht dure seizoenslicentie

Actueel

Het wordt hopelijk een prachtig seizoen voor Formule 1 fans en dat begint vandaag wanneer tweevoudig  wereldkampioen Max Verstappen zich voor het eerst zal uitleven met de RB19 auto van Red Bull Racing. Na een korte rit tijdens de filmdag op Silverstone krijgt de tweevoudig wereldkampioen nu zijn eerste echte voorproefje op het rijden met de RB19 tijdens drie testdagen waar zowel hij als teamgenoot Sergio Pérez.

Verstappen heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen en kijkt ernaar uit om de RB19 in handen te krijgen. Hij hoopt op een paar succesvolle dagen op het circuit met minimale problemen en een soepel verloop van de wedstrijd, zodat het team het maximale uit de nieuwe bolide zal weten te halen. Het team heeft in de winter hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de auto klaar is voor het nieuwe seizoen en Verstappen hoopt dat de RB19 hem in een goede positie brengt om gelijk de leiding te nemen.

Seizoenstart op 3 maart in Bahrein

Na de drie testdagen begint het Formule 1-seizoen op zondag 5 maart in Bahrein. De ideale locatie om te zien of zowel Max Verstappen als zijn nieuwe RB19 alle verwachtingen waar zullen weten te maken. Met de RB19 als zijn wapen zal Max Verstappen een goede indruk willen maken en daarmee de favoriete positie die hij ook aan het begin van alweer zijn 9e seizoen in  de koningsklasse in het vooruitzicht blijft  stellen. en. Het is allemaal om voor te spelen, en de eerste race in Bahrein zal de eerste kans zijn voor Verstappen om te laten zien wat hij kan in het komend seizoen.

Ontspannen en alle hoop of een degelijk seizoen

Verstappen zit volgens hem lekker in zijn vel voelt zich ontspannen. Hij geeft aan dat er een beperkte testtijd is en hoopt dat de drie testdagen zonder al te veel problemen zullen verlopen. Hij benadrukt het belang van soepele sessies bij een testrit, mede ook omdat het team de hele winter keihard heeft gewerkt om van de RB19 een auto die waardig genoeg is om het kampioenschap mee binnen te halen.

Dure seizoen licentie

Dat tweevoudig en heersend wereldkampioen zijn naast de vele voordelen,, waaronder een riant salaris, ook wel degelijk nadelen heeft, bewijst het bedrag dat max Verstappen moest neertellen voor deelname aan het komend seizoen. De superlicentie mag gezien worden als een abonnement op deelname aan wedstrijden en geldt voor alle coureurs. Verstappen geeft aan dat dit eigenlijk een absurd hoog bedrag is dat ongekend is in de sportwereld.

Gelukkig hoeft hij zich niet druk te maken over de vraag wie de rekening zal betalen voor de licentie. In het contract dat Red Bull met Max heeft gesloten is namelijk bepaald dat de licentiekosten voor een seizoen door Red Bull betaald zullen worden. De licentiekosten zijn een aardige aderlating voor Red Bull, want zij betalen de kosten voor alle coureurs onder hun vlag. Zij zullen dit jaar dan ook het hoogste bedrag neer moeten leggen van alle team, namelijk een bedrag van €7.869.000,-

Andere coureurs komen er beter vanaf

De hoogte van het abonnement verschilt nogal. Max Verstappen moet voor deelname aan de wedstrijden van dit seizoen een bedrag van €963.800,- Het bedrag dat men moet betalen wordt gebaseerd op de resultaten uit het vorig seizoen plus een basisbedrag. Het basisbedrag is €10.400,- en daarbovenop moeten deelnemer per punt dat zij behaald hebben in het vorig seizoen €2100,- betalen.  Voor Max betekent dat dus een prijskaartje van net geen miljoen euro.

 

 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen