zaterdag, april 27, 2024

Mexico ontmoet Panama in finale van de CONCACAF Gold Cup

Actueel

Mexico en Panama staan tegenover elkaar in de finale van de CONCACAF Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De wedstrijd vindt zondagavond plaats in Inglewood, VS.De kwalificatie van Mexico voor de finale, na een 3-0 overwinning op Jamaica, is geen verrassing gezien hun indrukwekkende staat van dienst. Ze hebben 10 keer de finale bereikt en zijn 8 keer kampioen geworden. Normaal gesproken zijn de Verenigde Staten, de huidige titelhouder en zevenvoudig kampioen, hun tegenstander in de finale. Panama heeft hun hoop gisteravond echter de bodem ingeslagen in een strafschoppenserie.

Voor Panama is dit pas hun derde optreden in de finale, de laatste was in 2013. Ze hebben de Gold Cup nog nooit gewonnen, want zowel in 2005 als in 2013 werden ze verslagen door de Verenigde Staten.

Beslissing viel na strafschoppen

In de eerste 90 minuten van hun halve finale kwamen Panama en de VS niet tot scoren. In de verlenging vonden ze echter allebei de achterkant van het net. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Iván Anderson van Panama. De verdediger werd na een lange pass alleen gelaten voor keeper Matt Turner en hij omzeilde met succes de Arsenal keeper om in het lege doel te schieten.Maar in blessuretijd van de eerste helft van de verlenging wisten de Amerikanen gelijk te maken. Djordje Mihailovic, die de hele wedstrijd voor AZ speelde, zette Jesús Ferreira klaar voor een prachtige volley vanaf ongeveer 15 meter.

In de kwartfinale hadden de VS Canada al verslagen met strafschoppen. Hun geluk was echter op tegen Panama toen Ferreira’s poging werd gered door doelman Orlando Mosquera. Panama miste ook een strafschop, maar Carrasquilla maakte geen fout en scoorde met een krachtig schot.In een andere wedstrijd nam Mexico al vroeg een voorsprong dankzij het doelpunt van Henry Martin, slechts 80 seconden in de wedstrijd. Chávez verdubbelde daarna de voorsprong met een briljante vrije trap. Giménez en Álvarez, beiden van Ajax, speelden in de tweede helft. Alvarado bezegelde de overwinning met een doelpunt in blessuretijd, waardoor het 3-0 werd.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...