vrijdag, mei 24, 2024

F1 wil Hongarije gebruiken om te experimenteren met kwalificaties

Actueel

Er zijn nog twee Grand Prix-races te gaan voor de zomerstop voor Formule 1-teams. De komende race in Hongarije introduceert een nieuw kwalificatieformat dat oorspronkelijk gepland stond voor mei in Imola, maar werd afgelast vanwege de barre weersomstandigheden in Emilia-Romagna, Italië.Het belangrijkste doel van dit format is om te testen of er minder sets banden nodig zijn gedurende het weekend. In plaats van de gebruikelijke dertien sets, krijgen de coureurs slechts elf sets Pirelli-rubber.

In tegenstelling tot normale weekenden is er tijdens de kwalificatie geen vrije bandenkeuze. In Q1 mogen coureurs alleen de hardste band gebruiken, terwijl in Q2 de medium band is toegestaan. Voor de top-10 in Q3 is alleen de zachtste band beschikbaar.

Begin september nogmaals  getest

Deze kwalificatieopstelling zal begin september nog een keer worden getest op Monza voordat er een definitieve beslissing wordt genomen of dit format op grotere schaal zal worden toegepast.

Het is belangrijk om op te merken dat deze experimenten teniet worden gedaan als natte omstandigheden het gebruik van slicks onmogelijk maken. Hoewel het weer in Boedapest naar verwachting warm zal zijn, is er kans op regen, waarvan de meeste neerslag wordt voorspeld voor zaterdag.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen