zondag, april 21, 2024

Van Gerwen onderuit in finale achtste ronde Premier League

Actueel

Het was een avond vol drama en teleurstelling voor Michael van Gerwen. In de finale van de achtste ronde van de Premier League werd hij namelijk met overtuiging verslagen door Gerwin Prince. De match eindigde in een 7-2 overwinning voor Prince. Het resultaat is een grote teleurstelling voor de nummer één van de wereld, die tot een paar dagen geleden alle kansen leek te hebben om de finale te gaan winnen.

Van Gerwen had de finale gehaald met een zware kwartfinale overwinning op Dave Chisnall, en een probleemloze halve finale overwinning op Chris Dobey. Maar tot aan de finale had Van Gerwen het toernooi volledig onder controle. Hij leek op koers te liggen tijdens alle drie de voorgaande speelrondes, sloot deze met winst af waarna niet meer in de weg leek te liggen om de Premier League titel voor de negende keer binnen te halen.

Net dus geen record!

Price zette echter een opmerkelijke prestatie neer om Van Gerwen de titel te ontzeggen door zeven van de acht legs te winnen en de wedstrijd met 7-2 te winnen. De Welshman profiteerde optimaal van de trage start van Van Gerwen en bleef de hele wedstrijd druk uitoefenen om de titel te pakken. Price voegt zich nu bij de elitegroep van Premier League-kampioenen, een lijst waartoe ook Van Gerwen, Phil Taylor, Gary Anderson en Raymond van Barneveld behoren. Voor Van Gerwen betekent dit echter een zware nederlaag en een gemiste kans om een record 9e titel in de Premier League te pakken.

Ondanks dit verlies blijft Van Gerwen koploper. Prince heeft er na deze match twee punten bijgekregen, maar staat altijd nog op zeven punten achterstand van Van Gerwen. Volgende week speelt men in Berlijn verder. De twaalfde ronde wordt vervolgens op 12 maart  in Rotterdam gespeeld.  

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen