vrijdag, mei 24, 2024

Van Duijvenbode oppermachtig tijdens Players Championship 10

Actueel

Dirk van Duijvenbode is on fire! De Nederlandse darter heeft zojuist zijn 3e Players Championship-titel van het jaar behaald en bewijst daarmee opnieuw dat hij iemand is om rekening mee te houden in de dartswereld. Zijn laatste overwinning kwam in een overtuigende 8-3 overwinning op de Portugees José de Sousa in de finale van PC10.Van Duijvenbode had zich al eerder in het jaar bewezen door Players Championships 4 en 6 te winnen. Maar zijn laatste overwinning is misschien wel de meest indrukwekkende tot nu toe, want hij domineerde de wedstrijd en liet zien dat hij echt in topvorm is.

De dag begon sterk voor Van Duijvenbode, met een indrukwekkend gemiddelde van 105,73 in zijn eerste partij tegen de Fransman Jacques Labre. Vervolgens kreeg hij te maken met zware tegenstanders in Matt Campbell en Bradley Brooks, die hem beiden een run voor zijn geld gaven in 6-5 matches. Ondanks deze close calls wist Van Duijvenbode voor de 12e keer in 14 ProTour-evenementen dit jaar de laatste 16 te bereiken.

Door het hele ternooi heen dominant aanwezig

Vanaf daar bleef hij de competitie domineren, door eerst Andrew Gilding met 6-2 te verslaan in de kwartfinales. Vervolgens stond hij in de halve finale tegenover zijn Nederlandse collega Martijn Kleermaker, die hij met 6-2 won met een indrukwekkend gemiddelde van 100. De halve finale bleek de moeilijkste wedstrijd van de dag voor Van Duijvenbode, toen hij het in een spannende wedstrijd met 7-6 opnam tegen Dimitri Van den Bergh. Maar hij zegevierde, waarmee hij de weg vrijmaakte voor zijn indrukwekkende optreden in de finale tegen De Sousa.

Uiteindelijk bleken de vaardigheid en vastberadenheid van Van Duijvenbode te veel voor De Sousa, die met een 8-3 overwinning een nieuwe Players Championship-titel aan zijn collectie toevoegde. Met deze laatste overwinning heeft Van Duijvenbode zijn plaats als een van de topspelers in de dartswereld verstevigd. Zijn uitzonderlijke prestaties op de vloer dit jaar zijn een bewijs van zijn harde werk en toewijding, en het zal spannend zijn om te zien wat hij hierna bereikt. Gefeliciteerd Irk van Duijvenbode met zijn welverdiende overwinning!

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen