maandag, mei 29, 2023

Guyana debuteert als organisator voor het World Cup of Darts

Actueel

Het Zuid-Amerikaanse land Guyana maakt zich op voor een mogelijk debuut in de World Cup of Darts. Historisch gezien ging de kwalificatieplek voor het toernooi altijd op uitnodiging naar Brazilië, maar voor het eerst werd er een kwalificatietoernooi op het continent georganiseerd. In een nauw bevochten competitie kwamen Sudesh Fitzgerald en Norman Madhoo na vijf wedstrijden als de toppers uit Zuid-Amerika uit de bus. De finale was tegen Costa Rica, maar Guyana behaalde de overwinning met een beslissende leg.

Ondanks dat ze debutanten zijn in de World Cup of Darts, zijn Madhoo en Fitzgerald geen onbekenden in de wedstrijdsport, omdat ze beiden eerder hebben deelgenomen aan UFC-evenementen. Madhoo deed mee in 2004, 2010 en 2011, terwijl Fitzgerald in 2009 van de partij was.

De World Cup of Darts is een van de spannendste en gezelligste toernooien in de dartswereld. Het brengt de beste spelers van over de hele wereld bij elkaar om te strijden in een fel concurrerende, maar vriendelijke omgeving. Het evenement van dit jaar belooft net zo spannend te worden als de vorige edities, met 32 teams uit verschillende landen die strijden om de felbegeerde titel.

Vier dagen darten in verschillende fasen

De World Cup of Darts bestaat sinds 2010 en wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC). Het toernooi heeft een dubbel format, wat betekent dat twee spelers elk team vertegenwoordigen en in paren spelen tijdens het evenement. Dit unieke formaat voegt een extra element van spanning toe aan de competitie, omdat de spelers moeten samenwerken om overwinningen te behalen.

Het toernooi duurt vier dagen, waarbij de eerste twee dagen gewijd zijn aan de groepsfasen. De 32 teams worden verdeeld in acht groepen van vier, waarbij elk team drie wedstrijden speelt tegen de andere teams in hun groep. De twee beste teams van elke groep gaan door naar de knock-outfase, die op dag drie begint. De knock-out fase is een single-elimination format, waarbij de teams best-of-nine legs wedstrijden spelen. Dit betekent dat het eerste team dat vijf legs wint, de wedstrijd wint. De finale wordt gespeeld op de laatste dag, en dat is een best-of-31 legs wedstrijd, wat betekent dat het eerste team dat 16 legs wint tot wereldkampioen wordt gekroond.

Laatste nieuws

Michael van Gerwen wint voor de zevende keer Premier League

Op donderdagavond verzekerde Michael van Gerwen zich van zijn zevende Premier League titel en schreef daarmee geschiedenis als de...

Gerelateerde artikelen