zondag, april 21, 2024

Net geen 9-darter voor Van Gerwen en verliest eerste wedstrijd tegen Stephen Bunting

Actueel

Het German Darts Championship is terug en dat betekent dat er weer genoten kan worden van een een groot aantal  spelers van wereldklasse, waaronder Michael van Gerwen. Die struikelde echter al meteen over de eerste horde bij het 2021 Baltic Sea Darts Open dat in het Duitse Kiel werd gehouden. De drievoudig wereldkampioen werd verrassend met 6-4 verslagen door de Engelsman Stephen Bunting, die sinds 2016 niet meer van Van Gerwen had gewonnen.

De wedstrijd tussen de twee begon met een knaller, want Van Gerwen haalde bijna een 9-darter binnen, maar na acht opeenvolgende perfecte pijlen miste hij de dubbel-12 en verstomde het publiek in de Wunderino Arena. Hij wist vervolgens een 4-3 voorsprong te nemen, maar verzuimde nog een leg te pakken en de wedstrijd glipte uiteindelijk uit zijn handen.

Veel fans van Van Gerwen vroegen zich af wat er had kunnen gebeuren als hij zijn 9-darter had kunnen realiseren. De nederlaag wijt zowel van Gerven als zijn fans uiteindelijk aan zijn stroef lopende dubbels. Daarvan benutte hij er slechts 25% van, terwijl Bunting 40% wist te benutten.

Martijn Dragt deed het een stuk beter

Het eerste EuroTour-toernooi van het jaar begon voor Martijn Dragt echter maandag wel met een succes. De Nederlands zorgde voor veel opschudding door te winnen van voormalig wereldkampioen Rob Cross uit Engeland. Het was Dragt die met een nipte score van 6-5 na een zinderende wedstrijd aan het langste eind trok. Het was een close gevecht tussen de twee, waarbij Dragts consistentie, vaardigheid en finesse te veel waren voor Cross.

De overwinning van Dragt was een grote verrassing, want hij werd beschouwd als een underdog tegen de voormalige wereldkampioen. Zijn succes laat zien dat hij een kracht is om rekening mee te houden, en is een bewijs van zijn jarenlange inzet en toewijding aan de dartsport.

Ook Dirk van Duijvenbode deed het prima

Dirk van Duijvenbode presteerde ook solide en versloeg landgenoot Richard Veenstra met 6-3. Danny Noppert deed het beduidend minder en verloor met 3-6 tegen landgenoot Keegan Brown. Wil hij  nu nog een kans maken op een succesje tijdens dit toernooi,  dan is het hopen dat hij zich snel van deze nederlaag zal herstellen.  Noppert, die zich als achtste geplaatste was niet opgewassen tegen de Engelsman Keegan Brown, de 109e geplaatste speler. Noppert stond bij 3-3 gelijk met Brown, maar verloor toen drie legs op rij en daarmee de wedstrijd.

Van Gerwen zal het nog moeten opnemen tegen een aantal geduchte tegenstanders . Maar hij is niet voor niets drievoudig wereldkampioen, en met een beetje oefening en vastberadenheid zou hij heel goed binnen de kortste keren terug kunnen zijn in een winnaars positie. 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen