Free Porn
maandag, juni 17, 2024

Teleurstelling na diskwalificatie Joy Beune wegens blote enkel bij WK Afstanden voor vrouwen

Actueel

Het leek op een sprookje: zowel de dames als de heren met goud op het podium van de WK afstanden. Maar helaas werden de Nederlandse vrouwen gediskwalificeerd wegens een blote enkel van een van de vrouwelijke schaatsters, Joy Beune. Het leek er in eerste instantie op dat Canada er met het goud vandoor zou gaan. Het Canadese team behaalde de op een na beste tijd ooit. De Nederlandse vrouwen deden er echter nog een schepje boven en wisten een tijd van 2:52:65 neer te zetten. Daarmee versloegen de Nederlandse dames  het Canadese team, nadat deze de afgelopen twee jaar ongeslagen waren.

Het feest was helaas van korte duur

De enorme vreugde bij het Nederlandse  damesteam duurde helaas maar heel kort. Al snel kregen de dames te horen dat het team was gediskwalificeerd wegens een afgezakte sok bij Joy Beune, waardoor de enkel van Beune zichtbaar was. Volgens de regels is dit een overtreding van de  veiligheidsvoorschriften die directe kwalificatie tot gevolg heeft. Beune was na afloop niet alleen  teleurgesteld door de diskwalificatie, maar vooral verontwaardigd. “Ik kon niks anders. Ik stop deze sokken van tevoren in mijn schoen, ze zijn er onderweg uitgegaan. Er is een mevrouw die staat bij de ijsopgang te controleren. Zij checkt mij en ziet dat de enkels bedekt zijn, dus laat me het ijs op gaan”.

Protesteren bij de leiding hielp niets

Samen met coach Rintje Ritsma trok de verontwaardigde Beune naar de scheidsrechter om te protesteren tegen de diskwalificatie. Die gaf aan dat protest zeer waarschijnlijk niets zou uithalen. Iets dat niet veel later werd bevestigd. Bij een wereldbekerwedstrijd zou een  dergelijke beslissing nooit zijn genomen, aldus Ritsma. Hij geeft aan dat de sok een beetje een eigen leven is gaan leiden. Hij legde zich uiteindelijk bij  de beslissing neer: “Het was een goede les. Dit gaat niet meer gebeuren”.

Jochem Uytdehaage was een stuk kritischer en stelliger over het incident: “Volgens mij wil de ISU Speed de sport naar de knoppen helpen. Belachelijke regel. Gaat nergens over dit. Diskwalificatie van Nederlandse dames omdat beetje van enkel zichtbaar is”.  Op social media kreeg hij bijval van honderden fans die de regel in orde vinden, maar niet vinden dat een overtreding mag leiden tot diskwalificatie.

Mannen hielden de sokken wel omhoog

Het Nederlandse mannenteam, bestaande uit Patrick Roest, Marcel Bosker en Beau Snellink wist de  wedstrijd wel zonder problemen af te sluiten en pakte het goud op de WK Afstanden. Met een tijd van 3.38,27 lieten zij het team van Canada net achter zich. Noorwegen eindigde op een derde plek in het klassement. Ondanks het drama biij de vrouwen, mag coach Ritsma spreken van een uitstekende start als bondscoach. Bij de wereldbeker kwam Nederland niet verder dan een tweede en derde plek. Het goud op de WK Afstanden is voor hem de eerste zege als bondscoach.

Hij was dan  ook zeer te spreken over de prestaties van zijn teams” Er zat iets meer druk op dit WK. Het is mooi als het samenvalt, maar ik wist al dat het goede opstellingen waren”.

 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen