vrijdag, mei 24, 2024

Glory blaast nieuw leven in K-1 met prestigieus toernooi

Actueel

Rico Verhoeven is inmiddels al tien jaar wereldkampioen, maar liep in januari een knieblessure op, waardoor hij enige tijd uitgeschakeld zal zijn. Naar verwachting kan hij pas aan het eind van dit jaar zijn titel verdedigen. Reden genoeg voor kickbox organisatie Glory een interim-titel introduceert dei zal worden toegekend naast de wereldtitel die gewoon bij Verhoeven blijft.

De organisatie geeft aan dat er geen moment is gesproken over het afnemen van de wereldtitel van Verhoeven. Dat zou pas aan de orde zijn wanneer er geen vooruitzicht meer is dat hij de titel na verloop van tijd niet meer kan verdedigen.

Antonio Plazibat is goede kandidaat voor de interim-titel

Verhoeven vocht in oktober van het vorige jaar zijn laatste wedstrijd. De interim-titel is bedoeld om te bestaan naast de wereldtitel van Verhoeven en wanneer deze weer fit is, zal hij het tegen de drager van de interim-titel moeten opnemen voor het uiteindelijke wereldkampioenschap.    

Al lange tijd staat de Kroaat Antonio Plazibat bovenaan de ranglijst van Glory en hij maakt een goede kans de interim-titel op zijn naam te schrijven. Dat zou hem ook direct toegang geven van een gevecht met Verhoeven, iets waarop hij nu toch al best lang moet wachten. De twee hadden een gevecht gepland staan voor juni, maar dat moest worden afgeblazen in verband met de blessure van Verhoeven. Op 17 juni krijgt de Kroaat de kans om de interim-titel op zijn naam te schrijven, want dan vindt het gevecht plaats tegen de winnaar van het achtmanstoernooi dat in april van dit jaar wordt gehouden.

Achtmanstoernooi geïnspireerd op het Japanse K-1 toernooi van weleer

De Glory Grand Prix, zoals het achtmanstoernooi zal gaan heten, moet elk jaar plaatsvinden. Het idee voor de opzet van dit toernooi komt van het razendpopulaire K-1 toernooi dat tussen 1993 en 2012 in Japan werd gehouden. Fans van Glory roepen al langere tijd om een soortgelijk toernooi en doordat Glory de laatste jaren behoorlijk wat zwaargewichten heeft vastgelegd, is die mogelijkheid nu aanwezig.

De  Glory Grand Prix wordt op een avond gehouden en daarin nemen acht kickboksers via een kwartfinale, halve finale en uiteindelijk de grote finale wordt de winnaar van het toernooi bepaald. Deze mag een bedrag van €470.000,- mee naar huis nemen en krijgt dus automatisch de kans om het tegen de wereldtitel verdediger op te nemen. Kwalificatie vindt gedurende het hele jaar plaats en Glory deelt tevens wildcards uit.

Glory sluit overigens niet uit dat Verhoeven gewoon meedoet met het achtmanstoernooi, mits hij daarvoor fit genoeg is.

 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen