zondag, april 21, 2024

BMX-rijder Pat Casey overlijdt na verkeerde afgelopen stunt

Actueel

Tragedie trof de extreme sport wereld deze week toen de 29-jarige Pat Casey, een gedecoreerde BMX-rijder met meerdere X Games medailles, overleed na een motorongeluk. Casey was bezig met het uitvoeren van een aantal nieuwe stunts op een privé crossmotorcircuit in San Diego toen hij dinsdag dodelijk verongelukte. Het verlies van deze getalenteerde atleet de hele BMX-wereld geschokt en in diepe rouw gedompeld. 

Na een verkeerde sprong bleef hij roerloos liggen

Terwijl hij aan het crossen was met zijn vrienden, landde Casey helaas verkeerd na een sprong en bleef roerloos liggen. Ondanks de pogingen van hulpverleners om hem te reanimeren, overleed hij op tragische wijze. Casey wordt overleefd door zijn vrouw en twee jonge kinderen.

Als BMX’er werd Casey geroemd om zijn innovatieve stijl en zijn vermogen om creatieve trucs te bedenken en uit te voeren. Onder zijn vele prestaties was hij de eerste die de ontzagwekkende “cash roll” uitvoerde, waarbij hij een volledige achterwaartse draai maakte in combinatie met een zijwaartse draai.

Ongelooflijke tragedie

De organisatie van de X Games deelde onlangs een hartelijk bericht op Instagram, waarin ze hun diepe bedroefdheid uitten over het overlijden van Casey. “Pat,” schreven ze, “was een ware legende in de actiesportgemeenschap en zal voor altijd een dierbaar lid van de X Games-familie zijn. Zijn leven en werk waren een inspiratie voor iedereen die hem kende.”

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen