zondag, april 21, 2024

Overval eiste basissplaats tijdens overval op Mark van Bommel

Actueel

Vorig jaar werd coach Mark van Bommel door een man die hem opwachtte bij zijn huis overvallen. De man had echter een zeer opmerkelijke eis aan de coach. Hij was niet uit op geld of dure juwelen, maar wilde iets heel anders van Van Bommel. In plaats van geld en andere kostbaarheden te eisen, wilde hij een professioneel contract met de oud-voetballer afdwingen, zo is vandaag de lezen in dagblad De Limburger.

Van Bommel had een beangstigende ontmoeting toen hij in de nacht van 24 op 25 oktober een gewapende man tegenkwam in zijn parkeergarage. Als reactie daarop reed hij snel zijn auto achteruit, waardoor een botsing met een ander voertuig ontstond, en de verdachte vluchtte toen het alarm afging.

Aanvankelijk nam Justitie aan dat de verdachte, M., die volgens de rechtbank 25 jaar oud is maar volhoudt minderjarig (17) te zijn, gemotiveerd was door financieel gewin en luxe artikelen. Op de telefoon van de verdachte werden echter geen bewijzen gevonden die deze theorie ondersteunen.Naar verluidt, aldus de Belgische krant Het Nieuwsblad, had de verdachte een geluidsopname op zijn mobiele apparaat waarin een eis en een waarschuwing werden gedaan.

Goed voorbereide actie

Er werd een bizarre eis gesteld door een vermeende “overvaller” aan een coach, waarbij hij dreigde hem en zijn familie iets aan te doen als hij geen contract voor hem veilig stelde. Het verhaal krijgt een nog vreemdere wending als blijkt dat de verdachte foto’s had met Van Bommel, genomen in de buurt van het stadion van The Great Old, evenals beelden van Van Bommels huis en oprit op de geheugenkaart van zijn telefoon. Om het nog vreemder te maken had de man ook selfies genomen met een vuurwapen.Van Bommel, die momenteel met zijn team op een comfortabele weg naar titelwinst zit, was niet aanwezig bij het proces. De crimineel, die aspiraties had om profvoetballer te worden, werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en een boete van 1200 euro.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen