zondag, april 21, 2024

Twee jonge Nederlandse coureurs overleden in een weekend

Actueel

Motorrijder Joey den Besten, 30, uit Borculo, is zondag op tragische wijze om het leven gekomen tijdens een race in Imatra, Finland. Het incident vond plaats in de IRRC raceklasse van het International Road Racing Championship.

Volgens de wedstrijdleiding verloor Den Besten de controle over zijn motor tijdens de formatieronde van de Superbike-race. De wegraceorganisatie in Imatra condoleerde zijn familie en collega-coureurs en zei dat hij erg gemist zal worden. De stad Imatra ligt in het zuidoosten van Finland, net ten noorden van Sint Petersburg.

Ongelofelijk triest…

Een dag eerder overleed de jonge Nederlandse coureur Dilano van ’t Hoff (18) bij een verwoestend ongeluk tijdens een Formula Regional Championship by Alpine-race. Het incident vond plaats op de top van Raidillon, aan het begin van de Kemmel Straight, te midden van hevige regenval.De betrokkenheid van Van ’t Hoff bij een zware botsing met een andere coureur resulteerde in een flinke klap in zijn zij, omdat het zicht ernstig werd belemmerd. De crash riep herinneringen op aan het tragische ongeluk met Anthoine Hubert en Juan Manuel Correa in 2019, waarbij Hubert om het leven kwam. Helaas bezweek ook de getalenteerde coureur van MP Motorsport aan zijn verwondingen, op de jonge leeftijd van 18 jaar.

Binnen zijn team, MP Motorsport, werd Van ’t Hoff erkend als een opmerkelijk talent. Zijn prestaties bij het winnen van de Spaanse Formule 4 in 2021 waren het bewijs van zijn vaardigheid en potentieel. “Sinds zijn debuut bij MP in 2021 maakte Dilano deel uit van onze familie. Hij heeft ons enorm veel energie gebracht,” drukte het team uit.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen