zondag, april 21, 2024

Breakdancer Sardjoe wint goud voor Nederland en gaat naar Olympische Spelen

Actueel

Breakdancer India Sardjoe, een 17-jarige ‘b-girl’ uit Den Haag, heeft de gouden medaille gewonnen op de Europese Spelen in Nowy Sacz, Polen. Sardjoe, die vorig jaar al Europees en wereldkampioen was, domineerde de finale tegen Ana Ponomarenko uit Oekraïne met een score van 3-0. Deze overwinning verzekert haar van een plek op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.

In de finale voor b-jongens stond Menno van Gorp tegenover de Fransman Dany Dann, die ook een olympisch ticket verdiende. De juryleden gaven Dann een nipte voorsprong met een score van 2-1. De Nederlander Lee-Lou Demierre werd in de halve finale uitgeschakeld door Dann en verloor daarna de strijd om het brons van de Oostenrijkse deelnemer Fouad Ambelj.

Voor het eerst staat breakdancen op het Olympisch programma

Sardjoe sprak haar vreugde uit vanuit Nowy Sacz, dat meer dan anderhalf uur van Krakau ligt. Ze beschreef de wedstrijd als een uitdaging vanwege de lange duur, maar toonde zich blij dat ze een rechtstreeks ticket naar de Olympische Spelen had bemachtigd. Sardjoe kijkt er nu naar uit om zich te richten op de komende Olympische Spelen van Parijs 2024.

Breakdance is klaar om zijn debuut te maken op het programma van de Olympische Spelen in 2024. In dit historische evenement zullen 32 breakers, bestaande uit 16 mannen en 16 vrouwen, hun vaardigheden tonen en strijden om prestigieuze medailles. Het Olympische breakdancetoernooi staat gepland voor 9 en 10 augustus 2024 op het iconische Place de la Concorde in Parijs, Frankrijk.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen