zondag, april 21, 2024

Ritsma selecteert Bart Hoolwerf en Jorrit Bergsma voor massastart WK Afstanden

Actueel

Bondscoach van de Nederlandse nationale schaatsploeg, Rintje Ritsma, heeft voor de massastart van het WK Afstanden dat op 2 maart van start gaat, gekozen voor Bart Hoolwerf en Jorrit Bergsma. Een opmerkelijke keuze, want hiermee passeert hij Louis Hollaar. Deze reed tijdens de laatste  wereldbekerwedstrijden nog samen met Hoolwerf, maar moet het dus nu doen met slechts een plaats op de reservebank.

Ritsma heeft deze keuze zeer waarschijnlijk gemaakt op basis van het feit dat Bergsma in februari nog de Nederlandse titel op zijn naam wist te schrijven.Het besluit om te kiezen voor Bergsma en Hoolwerf op de bank te zetten wordt niet door iedereen gewaardeerd. Veel supporters vinden dat standvastige spelers te passeren ten behoeve van een speler die slechts een goede prestatie heeft neergezet in het seizoen.

Selecties voor de ploegenachtervolging en de teamsprint

Voor de ploegachtervolging heeft Ritsma gekozen voor Patrick Roest, Marcel Bosker en Beau Snellink. Ditzelfde trio wist in 2021 nog het goud op dit onderdeel te veroveren. Bij de vrouwen zijn het Groenewoud, Schouten en Joy Beune die geselecteerd zijn voor de ploegachtervolging. Ook hier een logische keuze, aangezien Nederland ook bij de vrouwen  titelverdediger is. Irene Schouten en titelverdedigster Marijke Groenewoud ontbraken nog bij de laatste wereldbekerwedstrijd in Polen, maar zijn er tijdens het WK in het Thialf-stadion dus gelukkig wel weer bij.

Voor de teamsprint heeft Ritsma bij de mannen gekozen voor Merijn Scheperkamp, Hein Otterspeer en Wesley Dijs, terwijl bij de vrouwen Michelle de Jong, Marrit Fledderus en Isabel Grevelt hun kunsten mogen vertonen.

Het WK Afstanden dat plaatsvindt in het Thialf-stadion in Heerenveen, is het belangrijkste evenement in de schaatswereld. De beste atleten ter wereld komen dan weer bijeen om te strijden om wereldtitels en medailles. De massastart is altijd een bijzonder spannend evenement en voor zowel de Nederlandse mannen- als vrouwenploeg staat er veel op het spel.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen