vrijdag, mei 24, 2024

Noorse wielrenner Sven Erik Bystrøm fietst wel gewoon de Giro d’Italia met Covid

Actueel

Deze week testte de Noorse wielrenner Sven Erik Bystrøm positief op COVID-19, maar hij heeft ervoor gekozen door te rijden in de Giro d’Italia, in tegenstelling tot Remco Evenepoel die zich vanwege zijn positieve uitslag terugtrok. Hoewel zes andere renners moesten afhaken vanwege een opleving van het virus in het peloton, is het voor renners niet verplicht om zich terug te trekken.

Bystrøm ondervond wel lichte symptomen tijdens de laatste etappes, maar vindt dat de ziekte zijn lichaam heeft verlaten en hoopt weer mee te doen om een ritzege. Volgens Bystrøm, als elke renner zou opgeven na een positieve COVID-19 test, zou er in Rome bijna niemand meer over zijn om mee te doen.

Remco Evenepoel verliet wel de Giro wegens Covid

In tegenstelling tot Sven Erik Bystrøm verliet Remco Evenepoel de Giro d’Italia wel vanwege een positieve Covid-19 testuitslag. Veel mensen op sociale media waren verbaasd en beseften niet dat het coronavirus nog steeds invloed heeft op wielerwedstrijden.Als elke andere wielrenner uit het klassement van de Ronde van Italië was gevallen, zou niemand de coronatest hebben genoemd. Evenepoel is echter de leider van de Giro en een van de topkandidaten. Hij was niet ziek, maar moest wel een routinecontrole ondergaan, wat gebruikelijk is in het wielerpeloton. De Nederlandse ploeg Jumbo-Visma moest zelfs drie “positieve” renners vervangen voordat de wedstrijd begon.

Soudal-Quick-Step, de wielerploeg van Evenepoel, kondigde zijn terugtrekking uit de Giro d’Italia aan, en de wielrenner zelf deelde een verklaring in het zwart op sociale media. Hij uitte zijn hartzeer over het verlaten van de wedstrijd vanwege Covid-19, maar ook trots op zijn ervaring, twee etappezeges en vier roze truien. Het vertrek van Evenepoel is een belangrijk verlies voor de Giro d’Italia en zijn fans.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen