zondag, april 21, 2024

Feyenoord landskampioen en dat is vooral te danken aan trainer Arne Slot

Actueel

De kranten staan vandaag vol lof over landskampioen Feyenoord. Op de voorpagina’s van AD, De Telegraaf, NRC en de Volkskrant staan spelers en supporters die de overwinning vieren. De meeste aandacht gaat uit naar de trainer van het team, Arne Slot. Trouw meldt dat “deze keer Arne Slot door fans en spelers werd geëerd als de grote man achter het succes.” Na de wedstrijd werd hij door zijn spelers op het veld op Feyenoord-stijl heen en weer geslingerd. In het AD staat een gedetailleerd portret van de 44-jarige coach en zijn werkwijze. “Arne Slot: de nieuwe Nederlandse meester,” luidt de kop erboven. De krant belicht Slot’s aanvallende speelstijl en zijn nadruk op tempo en energie.

In de sportbijlage van De Telegraaf staat een foto van Slot die de kampioenstrofee vasthoudt. De krant interviewde ook zijn voorganger, Dick Advocaat, die zijn vertrouwen uitsprak in de capaciteiten van Slot. Volgens Advocaat: “Als je dan in je eerste twee seizoenen de finale van de Conference League haalt en Nederlands kampioen wordt, heb je het heel goed gedaan.” Hij prees Slot’s vroege druktactiek en moeilijke manier van spelen. Over het algemeen lijken de media het erover eens dat Feyenoord in goede handen is met Arne Slot aan het roer.

Zelfs in Amsterdam schatten ze Slot op de juiste waarde

Zelfs Het Amsterdamse Parool moest erkennen dat het aantrekken van Arne Slot een briljante zet was van Feyenoord. De 44-jarige coach transformeerde de speelstijl van Feyenoord in een meer aanvallende stijl en verbeterde de conditie aanzienlijk en dat alles met indrukwekkende resultaten. NRC prees ook Slot’s leiderschap door in een vijf pagina’s tellend artikel over het onverwachte kampioenschap te verkondigen “Hoe Arne Slot Feyenoord naar de landstitel leidde”.

Daarnaast beschreef de Volkskrant Slot als de “onbetwiste regisseur” buiten het veld en schreef hem toe Feyenoord een frisse identiteit te hebben gegeven. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü sprak zelfs vol lof over Slot: “De trainer is ongelooflijk belangrijk, zowel als coach als als mens.”

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen