maandag, mei 29, 2023

Lindsay van Zundert kwalificeert zich voor finales vrije kür op WK kunstrijden

Actueel

Voor het eerst in haar carrière heeft Lindsay van Zundert zich gekwalificeerd voor het onderdeel vrije kür op het WK kunstrijden in Saitama. Met een score van 57,56 in de korte kür was ze meteen zeker van een plek bij de beste 24. Haar score bleek uiteindelijk goed voor de 19e plaats. De 18-jarige Nederlandse opende eerder dit jaar op het EK met een combinatie van een triple lutz en een triple toeloop. Op het WK in Saitama besloot ze op safe te spelen met een dubbele toeloop. Haar freestyle routine was adembenemend, maar door de iets makkelijkere opening kwam ze niet in de buurt van haar persoonlijk record van 59,24.

Toch wist van Zundert zich te verzekeren van een plek in het onderdeel vrije kür, waarmee ze haar plaats tussen de beste rijders ter wereld innam. Het was echt een opmerkelijke prestatie, en een die bewijst dat van Zundert op weg is om een van de topruiters ter wereld te worden. Het onderdeel vrije kür is het meest prestigieuze onderdeel van het wereldkampioenschap kunstrijden, en de druk is hoog. Maar van Zundert heeft al laten zien dat ze meer dan capabel is om op dit niveau mee te doen, en ze zal er een zijn om in de gaten te houden als ze haar stempel wil drukken op het internationale podium.

Japan en Amerika zijn de belangrijkste concurrenten

De Nederlandse ruiters, Daria Danilova en Michel Tsiba, hebben geschiedenis geschreven door zich te kwalificeren voor de finale van de vrije kür op de wereldkampioenschappen kunstrijden in Japan. Na een boeiend optreden in de korte kür noteerden ze de twaalfde hoogste score van 61,24, wat genoeg was om hen in de top twintig van paren te plaatsen om door te gaan naar de vrije kür op donderdag.

Het Nederlandse duo heeft hun land trots gemaakt door de eerste Nederlandse ruiters te worden die de finale van de vrije kür van het wereldkampioenschap kunstrijden hebben bereikt. Dit is een opmerkelijke prestatie, gezien het hoge niveau van de concurrentie in het veld. Hun landgenoten, Nika Osipova en Dimitry Epstein, deden het ook goed met een score van 54,93 en eindigden op de achttiende plaats. Het was echter niet genoeg om door te dringen tot de finale. Het Japanse duo Riku Miura en Ryuichi Kihara behaalde de hoogste score van 80,72, terwijl het Amerikaanse duo Alexa Knierim en Brandon Frazier op de tweede plaats eindigde met 79,85.

Laatste nieuws

Michael van Gerwen wint voor de zevende keer Premier League

Op donderdagavond verzekerde Michael van Gerwen zich van zijn zevende Premier League titel en schreef daarmee geschiedenis als de...

Gerelateerde artikelen