Free Porn
maandag, juni 17, 2024

Kroaat Luka Modric aangeklaagd wegens meineed

Actueel

Luka Modric is door het Kroatische Openbaar Ministerie aangeklaagd omdat hij valse verklaringen zou hebben afgelegd in een corruptiezaak. De aanklacht komt voort uit een onderzoek naar mogelijke corruptie in het voetbal, dat plaatsvond in 2017. Modric, die speelt voor Real Madrid en het Kroatische nationale team, was getuige in het onderzoek naar eerdere transfers. Een andere speler, Dejan Lovren, is ook betrokken bij de zaak.

Zowel Modric als Lovren werden eerder beschuldigd van meineed, maar werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In het onderzoek werd ook Modric’s transfer naar Tottenham Hotspur in 2008 onderzocht, voordat hij in 2012 bij Real Madrid kwam. Modric, die onlangs zijn contract bij Real Madrid verlengde, speelde eerder deze maand voor Kroatië tegen Nederland in de Nations League.

Wie is Luka Modric eigenlijk?

Luka Modrić werd geboren op 9 september 1985 in Kroatie. In 2012 stapte hij voor een bedrag van ongeveer dertig miljoen euro over van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. Modrić kwam in 2006 bij de Kroatische nationale ploeg en werd in augustus 2016 aanvoerder. Hij werd recordinternational in maart 2021.

Modrić ontving de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar op 30 augustus 2018 en de prijs voor Wereldvoetballer van het Jaar op 24 september 2018. Hij werd ook geëerd met de Gouden Bal als beste speler in een WK-finale op 15 juli 2018. Op 3 december 2018 ontving Modrić de Ballon d’Or. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste middenvelders uit de geschiedenis.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen