zaterdag, februari 24, 2024

Max Verstappen verrassend doominant tijdens Grand Prix vna Oostenrijk

Actueel

Max Verstappen zegevierde in de thuisrace van zijn team met een overtuigende en dominante prestatie. Verrassend genoeg had de Nederlander zelf een dergelijke uitkomst niet verwacht.Max Verstappen beleefde een succesvol weekend met de snelste tijd in zowel de sprintkwalificatie als de reguliere kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Hierdoor mocht hij beide races vanaf pole position starten. Indrukwekkend genoeg won hij zowel de sprintrace als de hoofdrace.

Deze triomf betekende zijn 42e overwinning voor Red Bull Racing, waarmee hij zijn voorsprong in het Formule 1-kampioenschap verder vergrootte. Met zeven overwinningen uit negen races dit seizoen lijkt Verstappen niet te stoppen in de strijd om de wereldtitel. Zijn voorsprong op zijn concurrenten bedraagt maar liefst 81 punten, waarbij Verstappen in zijn eentje al beter is dan het op één na beste team.

Verstappen zelf het meest verrrast

Ondanks zijn opmerkelijke prestaties gaf Verstappen toe dat hij verrast was door het niveau van dominantie dat hij in het weekend had bereikt. In een persconferentie zei hij: “Ik had dit niet verwacht. Het was een ongelooflijk weekend. Het sprintformat leidt meestal tot wat chaos vooraan, maar ons team heeft er alles aan gedaan.”

Verstappen benadrukte dat niet alleen de uitstekende prestaties van het team hebben bijgedragen aan zijn succes. Hij benadrukte: “Alles viel op zijn plaats – de strategie, de pitstops. Het verliep allemaal soepel. Onze auto was ongelooflijk snel en ik voelde me er op mijn gemak mee. We konden onze plannen feilloos uitvoeren.”

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen