vrijdag, mei 24, 2024

Rafael Nadal kondigt aan dat hij er op Roland Garos definitief niet bij zal zijn

Actueel

Tijdens een speciale bijeenkomst op zijn tennisacademie heeft Rafael Nadal zelf aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan het toernooi van Roland Garros. De 36-jarige atleet wordt sinds januari geplaagd door een slepende heupblessure, waarvan hij nog niet volledig hersteld is. Nadal, de 14-voudig Paris grand slam kampioen, zal door zijn blessure helaas het toernooi missen.

Volgens zijn eigen verklaring mist de Spanjaard competitiviteit tijdens zijn trainingen. Hij drukte uit dat “passen onmogelijk was.” Dit is de eerste keer sinds 2004(!) dat hij niet meedoet in Parijs. Als gevolg van zijn terugtrekking zal Nadal’s ranking voor het eerst in meer dan twee decennia buiten de top 100 vallen, en zal hij misschien wildcards moeten bemachtigen om rechtstreeks aan toernooien deel te nemen.

Hoop op een volledige rentree in 2024

‘Rafa’ heeft laten weten dat hij nog steeds hoopt op een comeback op het veld, maar hij is van plan een langere pauze in te lassen. Hij geeft toe onzeker te zijn over wanneer hij zal terugkeren, of dat nu over twee, drie of zelfs vier maanden zal zijn. Hij richt zich nu op het volgen van zijn intuïtie en neemt elke dag zoals die komt. Helaas betekent deze beslissing ook dat hij niet zal kunnen deelnemen aan Wimbledon. Er is echter een mogelijkheid dat hij tegen het eind van het jaar meedoet aan de Davis Cup.

Er is hoop op een comeback in 2024, maar het lijkt waarschijnlijk dat dit het laatste jaar wordt voor deze tennisprof. Ondanks enkele jaren van positieve resultaten, konden ze niet van de sport genieten door de pijn en de spanning van de trainingen en toernooien. De pandemie maakte het alleen maar erger, en uiteindelijk besloten ze een pauze in te lassen. De prof blijft echter optimistisch en is van plan in 2024 terug te keren in de sport met als doel er weer van te genieten en competitief te zijn op het hoogste niveau.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen