zondag, april 21, 2024

Opnieuw tegenslag in Giro d’Italia: Tao Geoghegan komt ten val en haakt af

Actueel

De Giro d’Italia heeft woensdag opnieuw een kopman verloren, toen Tao Geoghegan Hart, de topfavoriet van INEOS Grenadiers die derde stond in het algemeen klassement, opgaf na een zware valpartij in etappe 11. Het ongeluk gebeurde op een nat wegdek tijdens een afdaling. Geoghegan Hart’s ploeggenoot Geraint Thomas en Jumbo-Visma kopman Primoz Roglic kwamen ook ten val, maar zij konden snel daarna weer verder.

Helaas bleef Geoghegan Hart lang liggen en werd uiteindelijk op een brancard afgevoerd. Er is nog geen informatie beschikbaar over zijn verwondingen, hoewel INEOS meldt dat hij in een ziekenhuis wordt geëvalueerd. Een andere INEOS-teamgenoot, Pavel Sivakov, werd ook getroffen door de valpartij en kwam op ruime afstand binnen op de achtste plaats in het algemeen klassement.

Aantal Belangrijke renners ontbreekt tijdens deze editie van de Giro d’Italia

De lopende Giro d’Italia gaat momenteel een tumultueuze editie tegemoet vanwege de welig tierende verspreiding van het coronavirus. Helaas zijn veel grote namen gedwongen zich uit de wedstrijd terug te trekken vanwege hun positieve testresultaten, waaronder de Belg Remco Evenepoel die zondagavond de Giro moest verlaten ondanks het dragen van de rozetrui.Een andere opvallende deelnemer, Geoghegan Hart, die een sterke kanshebber was voor de eindzege, heeft zich ook moeten terugtrekken uit de wedstrijd. De verrassende winnaar van de Giro 2020 had goed gepresteerd en was derde geworden in het algemeen klassement, met slechts vijf seconden achterstand op Thomas.

Als gevolg van zijn terugtrekking schoof zijn INEOS-ploeggenoot Thymen Arensman twee plaatsen op in het klassement. Deze 23-jarige Gelderlander is nu de hoogst geklasseerde Nederlander geworden, die momenteel de achtste positie bezet.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen