zondag, april 21, 2024

Ferrari bereid mega bedrag te betalen om Lewis Hamilton bij Mercedes weg te kopen

Actueel

Een hardnekkig gerucht doet de afgelopen dagen de rondte in wereld van de Formule 1. De ploeg van  Ferrari zou volgens ingewijden in een bizarre transfer Lewis Hamilton van Mercedes willen overnemen. De Daily Mail meldt dat Ferrari bereid is om hiervoor een duizelingwekkend bedrag te bieden om de deal rond te krijgen. Het Italiaanse team heeft Hamilton naar verluidt een jaarsalaris van maar liefst 40 miljoen euro geboden om zich voor het volgende seizoen bij hen aan te sluiten.

Of Hamilton open staat voor een transfer naar Ferrari valt et bezien. Het contract van Hamilton loopt aan het eind van dit seizoen af en de slechte resultaten van dit seizoen kunnen zijn beslissing om naar een ander team over te stappen nog verder aanwakkeren. Bovendien zou het feit dat zijn idool Ayrton Senna in 1995, vóór zijn fatale ongeluk, de wens had om bij Ferrari te gaan werken, Hamilton ook kunnen doen besluiten.

Als Hamilton bij Ferrari zou gaan rijden, zou hij mogelijk kunnen mikken op zijn achtste wereldtitel, waardoor hij de enige recordhouder zou worden. Momenteel deelt hij het record met Ferrari-legende Michael Schumacher. Als Hamilton echter bij Ferrari komt, zal het team moeten kiezen tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz voor de andere plek in het team. Er wordt zelfs gespeculeerd over een mogelijke ruildeal met Leclerc en George Russell van Mercedes.

Halton kent al een glansrijke carriere

In 2007 debuteerde Hamilton als Formule 1 coureur en was hij de tweede coureur voor McLaren naast Fernando Alonso. Hij staat bekend als een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. Hamilton bereikte een belangrijke mijlpaal door het record aller tijden voor het hoogste aantal pole positions (103) te houden, wat nog door geen enkele andere coureur is bereikt.

 Bovendien evenaarde hij op 19 juli 2020 het record voor de meeste gewonnen races op hetzelfde circuit (Schumacher 8×), door voor de 8e keer te winnen op de Hungaroring. Hamilton evenaarde op 11 oktober 2020 het record voor het hoogste aantal overwinningen (Michael Schumacher 91x) op de GP Eifel. Met name heeft hij de Grand Prix het hoogste aantal keren gewonnen (103 overwinningen).

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen