Free Porn
maandag, juni 17, 2024

Ook Danny Nelissen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Studio Sport

Actueel

Voor oud-profwielrenner Danny Nelissen was de afgelopen week allesbehalve rustig. Na het verschijnen van de column van journaliste Marijn de Vries over haar ervaringen bij NOS Sport werden de schijnwerpers gericht op Nelissen als een van de commentatoren van de NOS die zich aan grensoverschrijdend gedrag schuldig zou hebben gemaakt.

Nelissen zelf wil geen commentaar geven op de column of op het wangedrag op de redactie. “Als ik alles heb bekeken, dan volgt mijn reactie. Dat kan morgen, volgende week of volgende maand zijn. Ik kies zelf mijn moment,” zei de 52-jarige Nelissen tegen De Limburger.

Vaste keus tijdens de Tour de France

Als een van de vaste wieleranalisten voor de NOS heeft Nelissen veel renners zien komen en gaan en is hij bekend geraakt met het reilen en zeilen in de wielerwereld. Volgens het Noordhollands Dagblad gaat gaat tenminste één van de meldingen die de externe vertrouwenspersonen van NOS Sport hebben ontvangen over Nelissen. Zij onderzochten het gedrag achter de schermen van NOS Sport in opdracht van de NOS dat signalen had ontvangen over discriminatie, machtsgebruik en seksuele intimidatie.

Afgelopen vrijdag schreef journalist Marijn de Vries een column over de uitkomsten van het onderzoek waarbij de naam van Nelissen dus ook werd genoemd. De column beschreef dat Marijn tijden de verslaggeving van de Tour de France meerdere malen grensoverschrijdend gedrag had meegemaakt. Zo reed zij mee in een auto waarin een collega zat die de gehele dag vulgaire taal uitsprak. Nadat zij dit had aangekaart, kon ze meerijden in een andere auto. Marijn verbaasde zich er echter wel over dat er verder geen actie ondernomen werd.

Roerige tijden voor studio sport medewerkers

Eind 2022 liet de NOS een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar misstanden bij het programma NOS Sport. Vorige week kwam het onafhankelijk onderzoeksbureau met de resultaten van dat onderzoek. Daaruit bleek dat er achter de schermen bij het sportprogramma van alles mis zou zijn. Het rapport stelde onder andere vast dat er situaties zijn geweest waarbij medewerkers te maken kregen met seksuele intimidatie, discriminatie en machtsmisbruik. Jack van Gelder en Tom Egbers zouden zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

Egbers zou ruim 15 jaar geleden een affaire hebben gehad met een stagiaire en Van Gelder zou een stagiaire hebben uitgenodigd om bij hem in bad te komen zitten. Iets dat volgens Van Gelder niets meer dan een grap was. Een grap waar hij overigens later zijn excuses voor had aangeboden, welke door de stagiaire ook werden aanvaard. Samen hebben ze later in hun carrière zelfs nog een aantal jaren samengewerkt.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen