Free Porn
maandag, juni 17, 2024

Finish Tour de France eindigt in 2024 met loodzware klim en dus niet traditioneel in Parijs

Actueel

Volgend jaar eindigt de Tour op zondag 21 juli met een individuele tijdrit van 35 kilometer tussen Monaco en Nice. De dag ervoor staan de renners voor de ultieme test – een bergetappe van 132 kilometer met een slotklim naar de top van de Col de la Couillole in de Franse Alpen waar de renners zullen finishen.  Op 1678 meter boven zeeniveau is de Col de la Couillole een veeleisende klim.

De route is 16 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. De Tour de France heeft sinds de jaren vijftig regelmatig de Col de la Couillole in zijn routes opgenomen en het is altijd een beslissende etappe geweest. De Tour de France niet zoals gebruikelijk is in Parijs eindigen. In plaats daarvan zal ’s werelds beroemdste wielerwedstrijd eindigen in het zuiden van Frankrijk, in de stad Nice. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat de Tour de France en organisatie van de Olympische Spelen van 2024 die de week na het einde van de Tour in Parijs zullen plaatsvinden elkaar niet in de weg zitten

De laatste drie etappes zijn bekendgemaakt

De exacte routes van de drie laatste etappes van de Tour, die het slotweekend van de Tour in 2024 zullen vormen, werden maandag bekendgemaakt. De eerste etappe van het weekend is een individuele tijdrit in Nice, die de renners de kans geeft om de tijd in te halen die ze in de voorgaande etappes hebben verloren. Dit wordt zeker een spannend slot van een toch al spannende wedstrijd, waarbij de algemene winnaar van de Tour wordt bepaald door de tijdrit.

De tweede etappe van het slotweekend is een etappe in het middelgebergte, met de finish in de Franse Alpen. Fietsers zullen zich een weg moeten banen over een aantal steile hellingen, terwijl ze zich een weg naar het einde van de etappe vechten. Het uitzicht moet adembenemend zijn, terwijl de renners zich een weg banen door de prachtige landschappen van Zuid-Frankrijk.

De laatste etappe van de Tour vindt plaats in de stad Marseille, gelegen aan de Middellandse Zee. Deze etappe is vlak en biedt de renners meer mogelijkheden om de verloren tijd in te halen. Dit is altijd een spannende etappe, omdat de winnaar van de etappe meestal dezelfde is als de eindwinnaar van de Tour.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen