zondag, april 21, 2024

Hoofdredactie NOS Sport stapt op na onderzoek grensoverschrijdend gedrag

Actueel

Eind vorig jaar kwam de Telegraaf met een artikel waarin het stelt dat er achter de schermen van Studio Sport al jarenlang grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. De Telegraaf heeft het daarbij over pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en andere vormen van integriteitsbreuk. Naar aanleiding van het artikel liet de NOS een onderzoek uitvoeren. De uitkomst van dat onderzoek is nu bekend en zal gevolgen hebben voor een aantal prominente mensen op de redactie van NOS Sport.

Hoofdredactie besluit om zelf op te stappen

In een persbericht dat door de NOS zelf werd uitgebracht, geeft de omroeporganisatie aan dat vier mensen in de top van NOS Sport op termijn zullen opstappen. Dat zij niet per direct de biezen pakken, heeft te maken met het feit dat dit zeer vergaande gevolgen zou hebben voor de huidige programmering.

Jack van Gelder is één van de mensen die in het rapport werd beschuldigd van grensovertredend gedrag. Zelf ziet hij de situatie die door de onderzoekscommissie werd aangehaald totaal anders. Van Gelder, nu werkzaam bij Ziggo, reageerde op het onderzoek in het programma HLF8. Hij gaf aan dat hij in 2011 een telefoontje had gekregen van een dame die hem als mentor wilde inschakelen. Op het moment dat zij belde, zat Van Gelder in bad en reageerde hij met de opmerking: ”Als je bij mij in in bad komt zitten, prima”.

,,We zeggen allemaal wel eens wat”

Hij gaf aan dat in zijn ogen dat een onschuldige grap is, maar dat bleek voor de dame in kwestie niet het geval: ,,Alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen. Dat merkte ik toen totaal niet”. Van Gelder kreeg later via journalisten in de gaten dat hij de vrouw had gekwetst en bood zijn verontschuldigingen aan. Die werden geaccepteerd en de twee hebben later zelfs nog samengewerkt bij Ziggo.

Een andere aantijging die in het rapport naar voren kwam was dat Van Gelder in 2012 een vrouwelijke collega had beledigd. Van Gelder doet geen poging dat te ontkennen en verklaart daarover: ,,We zeggen allemaal wel eens wat in een opwelling”.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen