maandag, mei 29, 2023

NBA-legende LeBron James overweegt punt achter carrier te zetten

Actueel

LeBron James overweegt misschien om aan het eind van dit seizoen met basketbal te stoppen. Na te zijn uitgeschakeld in de play-offs voor de nationale titel is de teleurstelling duidelijk voor de topscorer aller tijden in het Amerikaanse basketbal. De 38-jarige Amerikaan heeft uitgesproken dat hij moet nadenken over de toekomst van zijn basketbalcarrière.James heeft verklaard dat hij geen opwinding meer vindt in het spelen van finalewedstrijden, omdat hij die zo vaak heeft meegemaakt. Hij speelt nu alleen nog voor titels, en zonder finalewedstrijd heeft hij het gevoel dat er niets aan is. De NBA-ster heeft nog geen definitieve beslissing genomen en weet niet zeker wat er gaat gebeuren.

Dit seizoen is James de recordhouder van de NBA geworden voor de meeste gemaakte punten ooit in de competitie. Hij verlengde afgelopen najaar zijn contract, dat in ieder geval tot volgend seizoen duurt, met een optie voor nog een termijn. James heeft eerder uitgesproken dat hij op het hoogste niveau wil spelen met zijn zoon, LeBron James Jr. “Bronny,” die 18 jaar is, zal echter pas op zijn vroegst in het seizoen 2024/2025 in de NBA komen.

Slechts een keer eerder miste hij een finale

LeBron James heeft slechts één keer eerder de NBA-finale gemist. Het basketbalicoon heeft in 12 Conference finales gespeeld en de enige keer dat hij de finale niet haalde was in 2009 toen zijn team, de Cleveland Cavaliers, verloor van de Orlando Magic.James heeft de kampioenstitel gewonnen in 2012, 2013, 2016 en 2020. Onlangs uitte hij echter onzekerheid over zijn toekomst in de competitie, door te verklaren dat hij “veel heeft om over na te denken” na het verlies van de Lakers tegen de Nuggets.

Nuggets-speler Jokic schreef hun succes toe aan hun onwrikbare mentaliteit en zei: “We geven niet op.” Deze mentaliteit hielp hen de wedstrijd in de tweede helft om te draaien en de overwinning veilig te stellen. Ondertussen hebben de Miami Heat nog maar één overwinning nodig om hun plaats in de finale veilig te stellen. Opmerkelijk is dat de finales van beide divisies nog nooit zijn geëindigd in een 4-0 sweep.

Laatste nieuws

Michael van Gerwen wint voor de zevende keer Premier League

Op donderdagavond verzekerde Michael van Gerwen zich van zijn zevende Premier League titel en schreef daarmee geschiedenis als de...

Gerelateerde artikelen