Free Porn
maandag, juni 17, 2024

Kickboxer Alistair Overeem wegens dopinggebruik 12 maanden geschorst

Actueel

Kickboxorganisatie Glory heeft besloten om Alistair Overeem voor twaalf maanden te schorsen wegens overtreding van de dopingregels. De 42-jarige vechter, die voor het laatst vocht op 8 oktober 2022, testte in oktober vorig jaar positief op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel na het winnen van een gevecht tegen Badr Hari in het Arnhemse Gelredome.

Zijn management was aanvankelijk niet al te bezorgd over de positieve test, omdat het een niet-prestatiebevorderende middel was en er slechts een kleine hoeveelheid van de stof werd gevonden.

Smet op carrière en de kickbokssport

Glory dacht daar echter anders over heeft ervoor gekozen de volledige straf uit te delen. Overeem is voor 12 maanden geschorst, wat betekent dat hij gedurende die tijd niet in de ring mag vechten. De straf is zeker een grote tegenslag voor de carrière van Overeem. Niet alleen heeft hij een schorsing te pakken, maar vervalt ook zijn ranking. De match tegen Badr Hari staat nu te boek als ‘no contest’.

Alistair Overeem is al jaren een belangrijke speler in de kickbokswereld en de schorsing komt op een moment dat zowel de sporter als de kickbokssport in z’n algemeen behoorlijk in de lift zit. Overigens mag Glory geen uitspraken doen over het middel dat werd aangetroffen, in verband met privacy wetgeving.

Het belangrijk te onthouden dat Glory deze beslissing nam om de regels en voorschriften van de sport te handhaven. De federatie zet zich in om de sport schoon en eerlijk te houden, en dat betekent soms harde straffen uitdelen aan degenen die de regels overtreden. Overeem zal zijn schorsing moeten uitdienen en dan hopen dat hij met dezelfde daadkracht terugkeert in de sport als voorheen. We wensen hem veel succes en kijken ernaar uit hem binnenkort weer in de ring te zien.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen