zondag, april 21, 2024

Exit voor Tallon Griekspoor al na eerste wedstrijd op Wimbledon

Actueel

Aan de reis van Tallon Griekspoor op Wimbledon is een vroegtijdig einde gekomen toen hij in de eerste ronde werd verslagen door de Hongaar Márton Fucsovics. Ondanks het feit dat Griekspoor de toptennisser van Nederland is, moest hij de overmacht van Fucsovics erkennen, want de nummer 67 van de wereld won de wedstrijd met 6-4 6-2 6-4.De wedstrijd tussen Griekspoor en Fucsovics begon dinsdag om 12 uur Nederlandse tijd.

Later op de dag werd de wedstrijd echter onderbroken door regen en werd er niet verder getennist. De regen hield woensdag aan, waardoor het twijfelachtig was of de wedstrijd wel kon worden uitgespeeld. Uiteindelijk konden ze rond 20.00 uur het spel hervatten. Het was iets na 21.00 uur toen Griekspoor een unforced error maakte met een wilde forehand, waarmee de wedstrijd ten einde kwam. De wedstrijd duurde een uur en 56 minuten, waarin Griekspoor 42 onnodige fouten maakte en 26 winners sloeg.

Vanaf het begin al gelijk in de problemen

Vanaf het begin had Griekspoor het moeilijk en verloor hij zijn eerste servicegame ondanks dat hij met een ace begon. Dit zette de toon voor zijn wisselvallige optreden tegen de veerkrachtige Hongaarse speler, die twee jaar geleden in Londen de kwartfinale had bereikt. Griekspoor worstelde op baan 15, sloeg slechts drie aces en stond vaak aan de verliezende kant van lange rally’s.

De wedstrijd werd woensdag hervat met Fucsovics aan de leiding met 6-4 3-1 40-40. Griekspoor serveerde, maar verloor al snel zijn opslagpartij. Fucsovics nam een 4-1 voorsprong en won uiteindelijk de tweede set. In de derde set werd Griekspoor, die nog steeds behandeld werd voor een knieblessure, gebroken op 4-4. Fucsovics maakte de wedstrijd daarna zonder problemen af.Griekspoor had hoge verwachtingen op Wimbledon. Hij had onlangs het grastoernooi in Rosmalen gewonnen en was als 28e geplaatst. De 27-jarige Nederlandse speler was een van de drie deelnemers uit Nederland in het heren enkelspel.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen