zondag, april 21, 2024

Ware fruitoorlog gaande tijdens de Tour de France

Actueel

De Lidl-Trek bus tijdens de Tour de France heeft een kraam met fruit dat beschikbaar is gesteld door de nieuwe sponsor Lidl. Fans mogen het fruit echter niet eten. Volgens Trek woordvoerder Jacob Kennison heeft organisator ASO een sponsordeal met concurrent Leclerc, waardoor fans geen toegang hebben tot het fruit.

Kennison legde uit: “We kunnen het fruit laten zien, maar alleen de renners en ons personeel mogen het consumeren.”Voor de Tour de France toonde de officiële Lidl-Trek presentatie houten kratten gevuld met bananen, appels en ananassen voor de renners. Deze presentatie benadrukte de reputatie van Lidl als specialist in verse groenten en fruit.

Gedoe over een simpel fruitstalletjje

Lidl voorziet de teambus ook van een klein fruitstalletje voor elke etappe, maar daar is nu controverse over. ASO verbiedt wielerfans om zichzelf te bedienen bij het kraampje. Kennison verduidelijkte: “We kunnen het fruit uitstallen en onze renners en staf kunnen ervan eten. Fans bij de bus mogen dat echter niet doen.”

De organisator van de Tour, ASO, heeft een verbod opgelegd aan concurrent Leclercq vanwege hun sponsorovereenkomst. Leclercq is een Franse supermarktketen en een directe concurrent van Lidl, het Amerikaanse team. In overeenstemming met de regels van de organisator informeert de Amerikaanse ploeg individuen dat het meenemen van een stuk fruit niet is toegestaan.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen