zondag, april 21, 2024

Verdediger Armando Izzo van Monzo 5 jaar de gevangenis in wegens matchfixing

Actueel

Armando Izzo, de 31-jarige verdediger van Monza, is donderdag door de rechtbank van Napels veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf wegens matxhfixing en deelname aan een criminele organisatie. Het nieuws schokte de voetbalwereld, vooral omdat Izzo 3-voudig international van Italië is. Monza, de voetbalclub waarvoor Izzo speelt, liet weten dat hij “niets te maken heeft met het criminele milieu.” De speler heeft nog de kans om in beroep te gaan, maar zijn advocaten, samen met de club en bijbehorende advocaten, zijn zonder meer erg teleurgesteld over de uitspraak.

De zaak dateert uit het seizoen 2013-2014, toen Izzo speelde voor Avellino in de Serie B. Hij wordt beschuldigd van het onrechtmatig beïnvloeden van het resultaat van de wedstrijd tussen Modena en Avellino (1-0) in mei 2014. Izzo zou dat hebben gedaan met behulp van twee teamgenoten, Francesco Millesi en Luca Pini. Ook zij zullen zich nog voor de rechter moeten verantwoorden voor hun betrokkenheid bij het match-fixing schandaal.

Izzo zou Banden met de Italiaanse maffia

Het wedstrijdvervalsingsschandaal zou hebben plaatsgevonden in opdracht van de Vanella Grassi, een clan van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Het is bekend dat de Vanella Grassi in de voetbalwereld zijn geïnfiltreerd, en het proces maakt deel uit van een groter onderzoek naar de invloed van de maffia op de sport.

Wedstrijdvervalsing ondermijnt niet alleen de integriteit van het spel, maar heeft ook een bredere impact op de samenleving. Het kan leiden tot financiële verliezen en het vertrouwen in instellingen aantasten. Het is daarom essentieel dat de autoriteiten wedstrijdvervalsing hard blijven aanpakken en de verantwoordelijken blijven straffen. In het geval van Armando Izzo is de uitspraak van de rechtbank een duidelijke boodschap dat wedstrijdvervalsing niet wordt getolereerd. Het is een trieste dag voor het Italiaanse voetbal, maar ook een noodzakelijke. Alleen door het probleem frontaal aan te pakken kunnen we hopen het uit te roeien uit het mooie spel.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen