vrijdag, mei 24, 2024

Facebook topman Zuckerberg wint Mixed Martial Arts toernooi

Actueel

Mark Zuckerberg, het hoofd van Facebook, is dit weekend als winnaar uit de bus gekomen in zijn debuutwedstrijd Jiu-Jitsu, een vorm van Mixes Martial Arts. De tech-topan, die bekend staat als een toegewijde volger van de UFC en rigoureus traint, bewees ook op de mat zijn mannetje te staan.  Zuckerberg behaalde de hoogste eer in zowel de Gi als No Gi categorieën van het toernooi, een opmerkelijke prestatie voor een nieuweling.

Tal van UFC-strijders waren aangenaam verrast door Zuckerbergs vertoning. Met name de vlieggewicht titelhouder, Brandon Moreno, en de hoogst genoteerde bantamgewicht vechter, Merab Dvalishvili, waren enthousiast. Dvalishvili sprak zelfs zijn verlangen uit om ooit een trainingssessie met de Facebook-executive te hebben.

Zuckerberg maakt deel uit van een enorm leger UFC mannen en vrouwen

Mixed Martial Arts (MMA) is een snel groeiende vechtsport die op weg is om de grootste vechtsport ter wereld te worden. Het is een combinatie van verschillende vechtsporten zoals Braziliaans Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. MMA staat zowel staande als grondgevechten toe, waardoor het een unieke sport is.De wortels van MMA liggen in Griekenland, Japan en Brazilië. In 1993 introduceerde de familie Gracie No Holds Barred (NHB), dat later bekend werd als MMA, in de Verenigde Staten. Het eerste evenement werd georganiseerd onder de naam Ultimate Fighting Championship (UFC), dat nu ’s werelds grootste en meest gerenommeerde MMA-organisatie is met topvechters.

In het begin van de UFC was er beperkte kennis over MMA en vechters specialiseerden zich in één specifieke vechtstijl, wat spannende wedstrijden opleverde. Boksers namen het op tegen worstelaars, en karate-experts stonden in de ring met jiu-jitsu-vechters met zwarte banden. Tegenwoordig is dat echter veranderd: MMA-vechters trainen in meerdere stijlen. De populairste stijlen zijn kickboksen, worstelen en Braziliaans jiu-jitsu.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen