vrijdag, mei 24, 2024

Atletiekwereld in shock na plotseling overlijden van Tori Bowie

Actueel

De atletiekwereld is in rouw na de plotselinge dood van topsprintster Tori Bowie. De 32-jarige Amerikaanse was een geduchte concurrente van de Nederlandse sprintster Dafne Schippers, en haar overlijden heeft schokgolven door de sport gestuurd.Bowie behoorde meerdere jaren tot de wereldtop op de sprintafstanden. In 2017 werd ze wereldkampioen op de 100 meter, waarbij Schippers als derde eindigde. De twee atleten kwamen elkaar vaak tegen op het podium en streden om de hoogste eer in enkele van de meest prestigieuze evenementen van de sport.

De oorzaak van Bowie’s dood is niet bekend gemaakt, maar haar plotselinge overlijden heeft de atletiekgemeenschap in beroering gebracht. Veel van haar collega-atleten hebben op sociale media hun schok en verdriet over het nieuws geuit.

Een bron van licht

De Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser-Pryce, tweevoudig olympisch kampioene op de 100 meter, was een van degenen die een eerbetoon aan Bowie brachten. “Mijn hart breekt voor de familie van Tori Bowie,” schreef ze op Twitter. “Een grote concurrent en een bron van licht. Je energie en glimlach zullen altijd bij me zijn. Rust in vrede.”

Schippers deelde haar medeleven ook op Instagram en plaatste een afbeelding van Bowie die tussen de wolken sprint met het bijschrift “Rust in vrede.” De afbeelding is een aangrijpende herinnering aan de felle competitie en het wederzijdse respect tussen de twee atleten.

Ook de Amerikaanse atletiekbond USATF bracht een verklaring uit, waarin ze zei “diep bedroefd” te zijn over het overlijden van Bowie. “Haar impact op de sport is immens. Ze zal zeer gemist worden.”

Bowie’s prestaties in de atletiekwereld waren niets minder dan opmerkelijk. Ze won drie medailles op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, waaronder goud op de 4x100m estafette, zilver op de 100m en brons op de 200m. Ze was ook de wereldkampioen 2017 op de 100m.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen