vrijdag, mei 24, 2024

Schokkend: voetbalvrouwen moesten tijdens WK geslachtsdeel laten controleren

Actueel

Volgens het verslag van Nilla Fischer in een boek over haar carrière moesten de leden van het Zweedse nationale team tijdens het WK 2011 hun geslachtsdelen tonen als bewijs van hun vrouwelijke identiteit. Fischer, die 194 keer voor het team speelde, beweert dat deze richtlijn werd uitgevaardigd door een arts en dat een fysiotherapeut het onderzoek uitvoerde. De reden voor deze ongebruikelijke maatregel was volgens Fischer de beschuldiging dat het team van Equatoriaal-Guinea uit mannelijke spelers bestond.

Er werden instructies gegeven om geen lichaamshaar in de schaamstreek te knippen en om onze genitaliën bloot te geven. Er heerste verwarring, vooral over het scheerverbod. Ondanks twijfels of het wel nodig was, wilde niemand het risico lopen om van de World Cup te worden uitgesloten.

Dus voldeden we en verdroegen we de pijn en vernedering. Volgens Fischer vergezelden zowel de arts als de fysiotherapeut elkaar naar elke kamer. “Het team gaf ons allemaal een gevoel van veiligheid. De situatie voelde echter extreem eigenaardig en ongemakkelijk.” De FIFA heeft het relaas van Fischer erkend.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen