zondag, april 28, 2024

Eerste positie ranglijst ATP opnieuw ingenomen door Djokovic

Actueel

Na zijn overwinning op het toernooi van Roland Garros heeft Novak Djokovic opnieuw de toppositie op de wereldranglijst opgeëist. De 36-jarige Serviër wist de Spanjaard Carlos Alcaraz, die hij afgelopen vrijdag in de halve finale van het genoemde toernooi had verslagen, voorbij te streven. Ondertussen verloor de Nederlandse speler Wesley Koolhof, die eerder bovenaan de wereldranglijst dubbelspel stond, zijn positie nadat hij in de kwartfinale was uitgeschakeld.Voor de wedstrijd op Roland Garros stond Djokovic op de 3e plaats van de ATP-ranglijst. Hij wist twee plaatsen te stijgen en staat nu bovenaan, met een voorsprong op Alcaraz en de Russische speler Daniil Medvedev. Ondanks zijn tweede plaats in Parijs bleef de Noor Casper Ruud op de 4e plaats staan.

De laatste ranglijst van Nederlandse toptennissers laat een aanzienlijke daling zien voor Botic van de Zandschulp. Na zijn uitschakeling in de 1e ronde van het Franse grandslamtoernooi zakte hij drie plaatsen en staat nu op de 34e plaats. Tallon Griekspoor is er ondertussen in geslaagd om iets te klimmen op de ranglijst, dankzij zijn vooruitgang naar de 2e ronde in Parijs. Hij staat nu op de 38e plaats van de Nederlandse toptennissers.Op wereldniveau wordt de top 5 momenteel bezet door respectievelijk Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Casper Ruud en Stefanos Tsitsipas.

Ranking Koolhof

Het dubbelspel heeft een nieuwe leider, want Koolhof is vervangen door de Amerikaan Austin Krajicek. Krajicek en zijn dubbelpartner, Ivan Dodig uit Kroatië, werden kampioen op Roland Garros, waardoor de Amerikaan bovenaan kwam te staan. Koolhof, die dubbelde met de Brit Neal Skupski, deelt nu de tweede plaats met Skupski. Ondertussen zakte Jean-Julien Rojer, een 41-jarige dubbelspecialist, zeven plaatsen op de ranglijst. Rojer won vorig jaar het dubbelspel kampioenschap in Parijs met zijn partner Marcelo Arévalo uit San Salvador. Dit jaar werd het duo echter uitgeschakeld in de kwartfinales, waardoor Rojer veel punten verloor op de ranglijst.

Djokovic denkt lang niet aan stoppen

De titel van beste tennisser aller tijden behoort toe aan Djokovic, die op 36-jarige leeftijd zijn 23e grandslamtitel veroverde op Roland Garros. Na de overwinning verklaarde hij: “Ik bezat de kracht om mijn eigen lot te bepalen.”Djokovic is nog niet klaar om het voor gezien te houden, zelfs niet na zijn 23e grandslamoverwinning. Hij is nu de enige houder van dit record en hij merkte op: “De reis is nog niet ten einde,” na zijn triomf in Parijs

Wat zijn toekomstplannen betreft, heeft Djokovic zijn zinnen gezet op Wimbledon. “Zolang ik grand slams blijf winnen, waarom zou ik overwegen om met pensioen te gaan als mijn tenniscarrière al 20 jaar duurt? Deze toernooien zijn de belangrijkste in de geschiedenis van onze sport. Ik kijk nu al uit naar Wimbledon.”

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...