zondag, april 21, 2024

Mighty Mike Van Gerven doet niet mee aan komend World Cup of Darts

Actueel

Dirk van Duijvenbode zal Michael van Gerwen vervangen als partner van Danny Noppert op de komende World Cup of Darts in Frankfurt. Helaas moest Mighty Mike zich terugtrekken vanwege een nog niet genezen tandoperatie, waardoor hij het WK voor landenteams moest missen.

Van Duijvenbode en Noppert sloegen vorig jaar voor het eerst de handen ineen tijdens de World Cup of Darts. Dit kwam doordat Michael van Gerwen een operatie onderging aan zijn tintelende arm. Ondanks deze tegenslag haalden Van Duijvenbode en Noppert de halve finale, maar verloren van het Welshe duo Gerwyn Price en Jonny Clayton. Dit jaar krijgen de nummer acht van Nederland (Noppert) en de nummer elf van Nederland (Van Duijvenbode) een nieuwe kans om de wereldtitel mee naar huis te nemen op het gloednieuwe WK voor nationale teams.

40 landen strijden om de wereldtitel

Op het toernooi strijden 40 landen om de wereldtitel in de Eissporthalle in Frankfurt. Niet alleen grote dartslanden als Nederland, Engeland, Wales, Schotland en titelhouder Australië doen mee, maar ook debutanten als Bahrein, Oekraïne, IJsland en Guyana. Het nieuwe format heeft het aantal deelnemende landen met acht uitgebreid, wat betekent dat we meer spelers zullen leren kennen, zoals Thanawat Gaweenuntawong en darters uit Guyana.

In de eerste ronde van het toernooi zijn Engeland, Wales, Nederland en Schotland niet gerangschikt op basis van de gecombineerde ranglijst van hun spelers. De ronde bestaat uit 12 groepen van elk drie landen. Nederland, eerder geplaatst als nummer twee, is nu geplaatst als nummer drie omdat Van Duijvenbode de plek van Van Gerwen heeft ingenomen. Aan de andere kant is Wales iets opgeschoven. Het beste team uit elke groep gaat door naar de knock-outronde, waar ‘The Big Four’ zich ook zullen kwalificeren. De belangrijkste wijziging is echter het schrappen van het individuele spel; de focus ligt nu alleen op het teamspel.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen