Free Porn
maandag, juni 17, 2024

Kracht van AZ is momenteel vooral een gezonde en fitte kleedkamer…

Actueel

Als coach weet Pascal Jansen van AZ Alkmaar hoe belangrijk het is om een gezonde kleedkamer te hebben om maximale prestaties uit een team te halen. Daarmee bedoelt hij de verhoudingen tussen de jonge, onervaren spelers en de oudere, meer ervaren spelers. Momenteel presteert AZ Alkmaar vrij goed. Het team staat op een gedeelde derde plaats in de Eredivisie en doen volgende maand mee aan de kwartfinale van de Conference League.

In een interview met NOS Studio Voetbal legde Jansen uit dat een goede balans van jonge en ervaren spelers noodzakelijk is voor succes. Hij merkte op: “Dat vind ik, vinden wij, binnen AZ cruciaal. We hebben een goede verdeling van jongeren die net in het profvoetbal komen en we hebben een Jordy Clasie en een Bruno Martins Indi. Jongens die veel hebben meegemaakt en veel op hun harde schijf hebben staan. Er zit veel tussen. Iedereen heeft zich ingezet voor de aanpak die wij nastreven. Zowel op het veld als tijdens de training en je professionaliteit tijdens de week. Spelers moeten daar ook in groeien. Sommige spelers moeten bij het team komen en de volgende stap zetten.”

Jongeren leren van ouderen en andersom!

Het is duidelijk dat Jansen het belang inziet van een ondersteunende en positieve omgeving binnen de kleedkamer. Hij erkent dat de jongere spelers moeten leren van de oudere spelers, en omgekeerd. Hij benadrukt ook hoe belangrijk het is dat de spelers zich inzetten voor een positieve benadering, zowel op als naast het veld.

Het lijkt erop dat de aanpak van Jansen vruchten afwerpt, want zijn team doet het goed in de competitie en doet volgende maand mee aan de kwartfinale van de Conference League. De formule waarbij men zich richt op een gebalanceerd team, is overigens niet nieuw. Meerdere clubs gaven in het verleden al aan het belang van een gezonde kleedkamer als de sleutel tot het succes van een team te zien. Hierbij is het vooral belangrijk dat de verhoudingen tussen de jonge en ervaren spelers goed zijn. Blijkbaar is dit iets waarvan Jansen zich bewust is en het lijkt erop dat het team daar nu zeker de vruchten van plukt.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen