vrijdag, mei 24, 2024

Nooit meer dutjes en melatoninepillen voor Stefanos Tsitsipas

Actueel

Stefanos Tsitsipas heeft onthuld dat hij is gestopt met het slikken van melatoninepillen en niet langer een dutje doet voor de wedstrijden. De Griekse tennisser deed deze uitspraak na zijn nederlaag in de kwartfinale van Roland Garros tegen Carlos Alcaraz uit Spanje. Tsitsipas, die als vijfde geplaatst was, uitte zijn teleurstelling na zijn verlies in drie sets (6-2 6-1 7-6 (5)) in Parijs.Volgens Tsitsipas is hij van plan om geen melatonine meer te nemen en niet meer te dutten voor toekomstige wedstrijden, omdat hij denkt dat het niet helpt. Melatonine wordt vaak gebruikt om slaapproblemen op te lossen.

Volgens Tsitsipas is zijn speelschema een uitdaging voor hem geweest. Hij vertelde dat sommige sessies laat eindigden, niet te laat maar genoeg om zijn slaappatroon te verstoren. De 24-jarige atleet voegde eraan toe dat hij niet genoot van het spelen tijdens de eerste twee sets omdat hij zich helemaal afwezig voelde, alsof hij nog in een sluimertoestand was. Hij sprak zijn hoop uit dat het niet meer zou gebeuren omdat het een vreselijke ervaring was.

Had enorm veel moeite draai te vinden

In de wedstrijd tussen Alcaraz en Tsitsipas had de Griekse speler moeite om zijn draai te vinden en slaagde er pas in de derde set in om Alcaraz te evenaren. Ondanks verschillende matchpoints en een achterstand van 5-2, slaagde Tsitsipas erin zijn achterstand in te lopen tot 5-5. In de tiebreak verloor hij echter uiteindelijk van Alcaraz, die nu alle vijf wedstrijden tegen hem heeft gewonnen.

De volgende tegenstander van Alcaraz in de halve finale is tweevoudig Roland Garros-winnaar Novak Djokovic. Tsitsipas kan niet voorspellen wie er in deze wedstrijd als winnaar uit de bus zal komen. Hij zegt dat Djokovic ervaring heeft, terwijl Alcaraz de snelheid en behendigheid van Speedy Gonzalez heeft. Djokovic staat bekend om het spelen van goede punten, terwijl Alcaraz controle en precisie voorop stelt en zijn tegenstanders zoveel mogelijk laat lopen.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen