zaterdag, april 27, 2024

Griekspoor zet serie ongeslagen matches voort

Actueel

Tallon Griekspoor, die eerder al het ATP-toernooi in Rosmalen won, heeft opnieuw zijn uitzonderlijke prestaties op gras laten zien door ongeslagen te blijven. De 26-jarige Haarlemmer versloeg Hubert Hurkacz, die hem eerder in de tweede ronde van Roland Garros had verslagen, in een close match die tot een tiebreak ging: 6-3, 1-6, 7-6 (8). De overwinning van Griekspoor heeft hem naar de kwartfinale in Halle gebracht.

In de eerste set brak Griekspoor zijn tegenstander op 4-3 en wist hij in de daaropvolgende game zijn tweede setpoint te benutten. De tweede set bleek echter een uitdaging, want hij verloor twee games op zijn eigen opslag en ging met 1-6 onderuit. De derde set eindigde in een tiebreak waarin Griekspoor zowel met 3-0 als met 6-3 een riante voorsprong had, maar het onnodig spannend maakte door vier matchpoints te missen.

Spannende  kwartfinale

Hurkacz had ook een kans om de wedstrijd te beëindigen maar miste. Uiteindelijk wist Griekspoor, die dit seizoen een foutloos record op gras heeft, met zijn vijfde kans te scoren.Griekspoor beschreef het einde als spannend, maar het lukte hem om rustig te blijven en voor de winst te gaan, wat zich uitbetaalde. Hoewel hij in het begin wat fysieke problemen had, verbeterde hij naarmate de wedstrijd vorderde en speelde hij zijn beste tennis in de derde set.

Griekspoor, die momenteel nummer 29 van de wereld is, moet het in de kwartfinale opnemen tegen Hurkacz. Hurkacz, nummer 17 van de wereld en 12 plaatsen hoger dan Griekspoor, won vorig jaar het toernooi van Halle. In de volgende ronde moet de Nederlander het opnemen tegen een andere geduchte tegenstander – de als derde geplaatste Rus Andrei Roeblev, die nummer 7 op de wereldranglijst staat.Net als tegen Hurkacz is Griekspoor vastbesloten om revanche te nemen. Hij zei: “In Doha eerder dit jaar had ik drie matchpoints tegen hem, maar ik verloor helaas. Ik hoop echt dat ik het deze keer goed kan maken. Mijn zelfvertrouwen is enorm, vooral na mijn recente overwinning in Rosmalen. Het was een droom die uitkwam en ik voel me momenteel geweldig op gras.”

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...