donderdag, mei 23, 2024

Teleurgestelde Sanne van Dijk uitgeschakeld op het WK Judoka in Qatar

Actueel

Sanne van Dijke had goede hoop op een medaille op het WK in Qatar. Helaas ging het niet zoals gepland. Ze werd in de derde ronde uitgeschakeld, waardoor ze zich verslagen voelde – vooral omdat de Olympische Spelen in Parijs nog maar een jaar verwijderd zijn.Ondanks het verstrijken van vier uur sinds haar verlies is Van Dijke’s teleurstelling nog steeds voelbaar. “Ik voel me in de steek gelaten en ontmoedigd,” vertelde ze NU.nl over de telefoon vanuit Doha. “Ik dacht dat ik alles goed deed. Nu twijfel ik aan mijn eigen kunnen. Ik weet niet zeker wat ik nog kan doen.”

Slechts enkele uren voor haar eerste partij met de Sloveense Anka Pogacnik voelde Van Dijke zich nog optimistisch. “Ik was op een goede plek, goed voorbereid en niet te nerveus. Ik voelde me op mijn gemak.” De zaken namen echter een wending. Ondanks dat ze Pogacnik versloeg, werd Van Dijke in de volgende ronde uitgeschakeld door de Duitse Giovanna Scoccimarro. Het was een slopende wedstrijd van 10 minuten, en Van Dijke kreeg een derde straf, die haar de wedstrijd kostte. Ze scoorde geen enkel punt. “Ik kon geen aanval opzetten,” klaagde ze. “Het was geen noodzakelijk verlies.”

Dit keer geen idee wat er mis is gegaan

Meestal kan Van Dijke na een slechte prestatie haar tekortkomingen aanwijzen. Deze keer was ze echter het antwoord schuldig. “Daarom voel ik me zo ontmoedigd. Wat moet ik nu doen? We moeten het kritisch bekijken.” Ondanks het worstelen met angstklachten, stress en paniekaanvallen tijdens haar lerarenopleiding maatschappijleer, liet Van Dijke deze problemen geen belemmering worden voor haar training voor het WK.

Ze erkende dat haar hectische schema van tegelijkertijd trainen als judoka en het afronden van haar stage haar te veel werd, waardoor ze tijdelijk stopte met de stage. Ze bleef zich echter concentreren op haar judotraining, omdat die haar energie en plezier gaf. Ondanks haar privé-strijd gelooft ze dat haar angst haar prestaties op het WK niet heeft gehinderd. Vooruitkijkend naar de Olympische Spelen in Parijs wil ze de oorzaken van haar eerdere angst opsporen en opnieuw meedoen om de medailles.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen