zondag, april 21, 2024

Evenepoel komt pijnlijk ten val, maar zal donderdag wel de Giro vervolgen

Actueel

De vijfde etappe van de Giro d’Italia op woensdag was niet vriendelijk voor Remco Evenepoel. De renner, die favoriet is voor de eindzege, kwam tijdens de etappe van Atripalda naar Salerno twee keer ten val. Ondanks de valpartijen start hij toch zoals gepland aan de zesde etappe op donderdag.Na afloop uitte Evenepoel zijn pijn, maar liet de zaken open door te zeggen “we zullen zien.”

De ploegarts van Soudal Quick-Step, Toon Cruyt, verklaarde dat vooral de rechterkant van Evenepoel  erg veel pijn heeft was, maar hij hoopt dat een massage en een goede nachtrust het ongemak zullen verlichten. Meer informatie komt donderdagochtend beschikbaar, maar de zesde etappe zal naar verwachting moeilijk worden voor de wielrenner. Tijdens de etappe kwam Evenepoel al vroeg ten val door een loslopende hond, waardoor ook Davide Ballerini onderuit ging en Evenepoel meenam. De renner kreeg een snelle medische controle en kon verder. Helaas raakte Evenepoel vlak voor de finish voor de tweede keer het asfalt. Verschillende andere renners kwamen ook ten val door de natte wegen.

Vanaf het begin van zijn carrière succesvol

Remco Evenepoel maakt sinds 2019 furore in de wielerwereld. Hij had een opmerkelijk debuutseizoen en bleef indruk maken in de daaropvolgende jaren, waardoor hij de status van een van de meest talentvolle  jonge wielrenners kreeg. Evenepoel begon zijn sportcarrière niet op de fiets maar op het voetbalveld. Hij speelde voor de jeugdteams van Anderlecht voordat hij toetrad tot de academie van PSV Eindhoven in Nederland. Uiteindelijk richtte hij zich echter op het wielrennen, geïnspireerd door zijn vader die recreatief wielrenner was.

De opkomst van Evenepoel begon in zijn eerste jaar als profwielrenner in 2019 toen hij de Clásica San Sebastián won. Hij bleef in hetzelfde seizoen indruk maken door het Europees kampioenschap tijdrijden en het wereldkampioenschap wegrace voor junioren te winnen. De overwinningen van Evenepoel waren tekenend voor zijn uitzonderlijke talent en potentieel. In 2020 bleef Evenepoel verbluffende prestaties leveren. Hij won de Volta ao Algarve en de Vuelta a Burgos, beide prestigieuze wedstrijden op de wielerkalender. Evenepoels meest opmerkelijke prestatie kwam in de Giro di Lombardia, waar hij op dominante wijze won en de jongste renner in de geschiedenis werd die een monument won, een term die gebruikt wordt om de vijf oudste en meest prestigieuze eendagswedstrijden in de wielersport te beschrijven.

Evenepoels prestaties in de Giro di Lombardia en andere wedstrijden gaven blijk van zijn uitzonderlijke talent en potentieel. Hij toonde een indrukwekkend vermogen om bergen te beklimmen, te tijdrijden en te sprinten, waardoor hij een drievoudige bedreiging in de sport vormt. De prestaties van Evenepoel hebben hem vergelijkingen opgeleverd met wielerlegendes als Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain.

 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen