donderdag, april 25, 2024

Dit zijn de 10 best betaalde Formule 1 coureurs ter wereld van dit moment

Actueel

Wie denkt dat alleen in de voetbalwereld met miljoenen aan salarissen wordt gesmeten, heeft het mis. Ook in de autosport en dan met name bij de Formule 1 ontvangen coureurs soms astronomische salarissen en bonussen. In deze blogpost bekijken we de tien best betaalde coureurs ter wereld: Elk van deze coureurs heeft naam gemaakt in de autosport en hun plaats verdiend als enkele van de topverdieners in de sport.

Max Verstappen

Volgens Forbes was Max Verstappen in 2022 zal Max de best betaalde Formule 1-coureur worden, volgens schattingen van Forbes. Dit is een indrukwekkende prestatie voor de jonge 23-jarige Nederlandse coureur, die sinds zijn debuut in 2015 ongelofelijke successen heeft geboekt in de sport.

Max Verstappen begon zijn carrière in de Formule 1 bij het team van Red Bull Racing. Hij steeg snel naar de top van het klassement en werd een van de meest succesvolle coureurs in de sport, met meerdere overwinningen en podiumplaatsen. Verstappen heeft zijn natuurlijke talent kunnen combineren met de steun van Red Bull en een geweldig managementteam om een van de topcoureurs in de sport te worden.

George Russel

George Russell heeft misschien nog geen overwinning op het Formule 1 Grand Prix-circuit gehaald, maar verdient ondanks dat toch een lekkere boterham. De 22-jarige Britse coureur verdient momenteel een basissalaris van 3 miljoen dollar van zijn Mercedes team. Daar bovenop kan hij nog eens 7 miljoen dollar aan bonusgeld opstrijken. Zijn inkomsten in 2022 worden geschat op iets minder dan die van Max Verstappen, namelijk een slordige 10 miljoen dollar.

Lando Norris

Norris is een snel rijzende ster in de racewereld. De Britse Formule 1-coureur heeft in de afgelopen jaren met zijn indrukwekkende prestaties voor opschudding gezorgd. En bij succesvolle prestatie horen hoge beloningen. Naar verluidt had Norris in 2022 een salaris van 5 miljoen dollar en een bonus van nog eens 5 miljoen dollar. Dit brengt zijn totale inkomen voor het jaar op een indrukwekkende 10 miljoen dollar. Met deze verdiensten behoort Norris tot de topverdieners in de sport en is hij net als de twee eerdere twintigers al vroeg multimiljonair

Norris maakt deel uit van het McLaren F1 team, een van de meest succesvolle teams in de sport. Zijn dynamische rijstijl heeft hem lof opgeleverd van zowel de fans als de media. Naast zijn salaris heeft Norris ook extra prijzengeld verdiend met promotionele activiteiten voor de autosport.

Carlos Sainz

Carlos Sainz heeft een bewogen seizoen achter de rug en zag zijn harde werk beloond met een riant salaris van 8 miljoen dollar en een bonus van nog eens 7 miljoen dollar. Daarmee was hij in 2022 goed voor een totaal inkomen van 15 miljoen dollar.

Sainz, die rijdt voor het Renault Sport Formula One Team, is tweevoudig kampioen in het FIA World Rally Championship. Hij is een constante top-vijf klasse in het F1 klassement en staat momenteel op de derde plaats in het rijdersklassement. Zijn succes is mede te danken aan de steun van zijn familie, met name van zijn vader, Carlos Sr., die directeur is van het Renault F1-team.

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo is een bekende professionele Formule 1-coureur en een van de meest succesvolle coureurs in de sport ter wereld. Momenteel rijdt hij voor Renault waar hij een fors salaris verdient dat wordt aangevuld met een riant bonuspakket. Naar verluidt heeft de Australische coureur een salaris van 15 miljoen dollar en een bonus van 2 miljoen dollar wat neerkomt op een jaarlijks inkomen van 17 miljoen dollar.

Ricciardo rijdt sinds 2014 voor het Red Bull Racing team en heeft in zijn carrière zeven races gewonnen. Hij heeft ook verschillende podiumplaatsen en twee pole positions behaald. Zijn rijstijl wordt vaak beschreven als soepel en beheerst, met veel aandacht voor de race strategie. 

In 2019 verhuisde Ricciardo naar het Franse team Renault, waar hij een tweejarig contract tekende. De overstap werd gezien als een grote coup voor het team en Ricciardo, die daarmee het op één na hoogste salaris op de grid kon bemachtigen. Ricciardo maakt nu deel uit van het Renault Sport Formula One Team, naast teamgenoot Maxima Sato, die ook een zeer succesvolle coureur is.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel is viervoudig wereldkampioen Formule 1 en een van de bekendste coureurs in de sport. Met een nettowaarde van 77 miljoen dollar is Vettel een van de best betaalde sporters ter wereld. In 2020 verdiende de Duitse coureur een geschat totaal inkomen van 17 miljoen dollar aan salaris en bonussen.

Gezien zijn succes in de sport is het geen verrassing dat Vettel een van de best betaalde coureurs ter wereld is. Hij staat momenteel tweede op de all-time lijst wat betreft race-overwinningen. Zijn fenomenale talent en streven naar uitmuntendheid maken hem tot een waardevolle aanwinst in het Formule 1-circuit en zijn indrukwekkende salaris weerspiegelt dat.

Charles Leclerc

Charles Leclerc is een naam die steeds bekender wordt in de autosportwereld. De Monegaskische coureur heeft een aantal succesvolle jaren achter de rug. Hij tekende onlangs een nieuw contract met Ferrari dat hem tot een van de best betaalde coureurs in de sport maakt.

In het contract, dat loopt tot het einde van het Formule 1-seizoen 2024, verdient Leclerc maar liefst 12 miljoen dollar per jaar met nog eens 11 miljoen dollar aan bonussen. Dit brengt zijn totale inkomen op een indrukwekkende 23 miljoen dollar per jaar, waarmee hij een van de best betaalde coureurs in de sport is.

Dit indrukwekkende salaris is een bewijs van Leclerc’s opmerkelijke talent als coureur. In slechts drie jaar tijd heeft hij zich gevestigd als een van de beste coureurs op de grid en is hij een regelmatige podium finisher geworden. In 2019 eindigde hij als tweede in het rijdersklassement en won hij twee grand prix races, waarmee hij de jongste coureur in de geschiedenis werd die dat deed.

Sergio Perez

Sergio Perez is een Mexicaanse autocoureur die momenteel uitkomt in de Formule 1 voor het team Red Bull Racing. Hij is een van de best betaalde coureurs in de sport en verdient een indrukwekkend salaris van 10 miljoen dollar en een bonus van 16 miljoen dollar wat neerkomt op een jaarsalaris van 26 miljoen dollar.

Sergio Perez heeft een succesvolle carrière in de Formule 1 achter de rug en heeft in zijn tijd als coureur een aantal indrukwekkende resultaten behaald. Hij debuteerde in 2011 bij het Sauber-team en in 2012 won hij de Grand Prix van Italië, waarmee hij de eerste Mexicaanse coureur werd die een Grand Prix won sinds Maxima Oranjes in 1993.

Door de jaren heen is Sergio consequent een van de toppers in de Formule 1 geweest. Hij heeft in totaal negen podiumplaatsen behaald en is in zes van zijn tien seizoenen in de top tien van het kampioenschap geëindigd. Hij behaalde ook twee pole positions en 17 starts op de eerste rij, waardoor hij een van de meest consistente coureurs op de baan is.

Fernando Alonso

Fernando Alonso is een van de meest succesvolle en, naast Max Verstappen, best betaalde Formule 1-coureurs ter wereld. De Spanjaard heeft twee wereldkampioenschappen gewonnen en behoort nu tot de topverdieners in de sport. Zijn huidige salaris wordt geschat op ongeveer 30 miljoen dollar, exclusief bonussen.  Alonso heeft een legendarische status bereikt in de Formule 1, omdat hij twee keer het wereldkampioenschap heeft gewonnen. Bovendien heeft de Spanjaard geracet in de prestigieuze 24 uur van Le Mans.

Alonso’s indrukwekkende salaris en totale inkomsten zijn een bewijs van zijn talent en succes, en bewijzen dat hij een van de best betaalde coureurs in de sport is. Zijn indrukwekkende salaris en totale inkomsten zijn ook een bewijs van zijn vasthoudendheid, harde werk en toewijding aan de sport.

Lewis Hamilton

Natuurlijk ontbreekt een van de meest bekendste autocoureurs niet in dit lijstje. Lewis Hamilton is zevenvoudig wereldkampioen en verdient momenteel een jaarsalaris van 55 miljoen dollar en heeft een nettowaarde van meer dan 285 miljoen dollar.

Hamilton staat al enkele jaren in de top drie van ’s werelds best betaalde coureurs en is de best betaalde coureur in de geschiedenis van de autosport. Eerder dit jaar tekende hij een tweejarige contractverlenging ter waarde van naar verluidt 40 miljoen dollar per jaar bij Mercedes, wat het meest lucratieve contract was dat ooit door een coureur in de sport werd getekend.

Hamilton’s salaris wordt aangevuld door zijn vele sponsorcontracten met vooraanstaande merken en bedrijven, waaronder Monster Energy, Bose, L’Oréal en andere. Hij heeft ook een reeks zakelijke belangen, waaronder zijn eigen kledinglijn en een platenlabel, en hij heeft ook een eigendomsbelang in een Formule 1-team.

 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen