zondag, april 21, 2024

Komend weekend dan eindelijk langverwachte start van het Formule 1 seizoen

Actueel

Aankomend weekend start in Bahrein dan eindelijk weer het nieuw Formule 1-seizoen 2023. Het seizoen begint dit weekend met de Grand Prix van Bahrein. Tijdens het aankomende weekend zullen we ervaren hoe Red Bull Racing en Max Verstappen de winterslaap hebben overleefd en vooral hoe ze daar uiteindelijk uit zullen gaan komen. Ook zullen alle ogen gericht zijn op Mercedes, waarbij het de vraag is en blijft of het hen zal lukken komend seizoen af te rekenen met het zeer ondermaatse prestaties van het vorige seizoen. 

Ferrari heeft ook wat te bewijzen, want inmiddels vragen velen zich af of het team van Ferrari onder leiding Frederic Vasseur eindelijk wel indruk maken in de race voor de belangrijkste hoofdprijzen van het seizoen?

Seizoen 2023 wordt een klein Nederlands feestje

Duidelijk is in ieder geval dat gin het komend seizoen net wat meer oranje zal zijn dan eerdere jaren. Sinds jaren staan er namelijk eindelijk weer twee Nederlandse coureurs op de grid. Want naast Max Verstappen mag Nyck de Vries het komend seizoen voor AlphaTauri de prijzen proberen binnen te halen en zondag zullen we weten in hoeverre hij daarvoor de potentie heeft.

Starttijd Grand Prix van Bahrein 2023

De Formule 1 Grand Prix van Bahrein 2023 start op zondag 5 maart op het Bahrain International Circuit. De race begint om 18.00 uur lokale tijd van start en dan zal het in Nederland 4 uur in de namiddag zijn. De race bestaat uit 57 ronden die afgelegd moeten worden op het 5.412 kilometer lange circuit. Extra lastig is het feit dat er wordt gereden onder kunstlicht.

Het verloop van het seizoen is geheel volgens het vast patroon van de Formule 1. Er wordt dus nog geen sprintrace gereden tijdens de Grand Prix van Bahrein. Vrijdag staan er wel twee vrije trainingen van steeds een uur op het programma.  De eerste sessie begint om half 1 Nederlandse tijd en de tweede sessie begint om 4 uur Nederlandse tijd. Coureurs hebben vervolgens op zaterdag nog een uur de mogelijkheid om te oefenen en dat mag vanaf half 1 Nederlandse tijd.

De kwalificatieronden beginnen dan uiteindelijk op zaterdagmiddag om  4 uur Nederlandse tijd. En al een uur later  zullen we weten wie zich de eerste polesitter van 2023 mag noemen. 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen