zondag, april 21, 2024

Meer kansen voor Nederlands talent: buitenlandse schaatsers niet meer welkom

Actueel

Bart Swings is, net als andere buitenlandse topsporters, niet langer welkom bij Nederlandse commerciële schaatsploegen, meldde de KNSB dinsdag. Het besluit heeft voor opschudding gezorgd in de schaatswereld, waarbij velen de eerlijkheid van de uitspraak in twijfel trokken.Swings. De Belgische schaatser en olympisch en wereldkampioen in de massasprint, traint al drie jaar bij de Nederlandse ploeg Team IKO. Volgens de nieuwe regel mag hij echter niet meer deelnemen aan topsport uren die voorbehouden zijn aan Nederlandse schaatsers.

“Ik ben geschokt door deze beslissing van de KNSB,” zei Swings in een interview met Sporza. “Er komt zeker nog een dialoog.” Het is erg jammer, maar ik maak me voorlopig niet al te veel zorgen. Ik weet zeker dat dit niet het laatste woord is.”

Het besluit van de KNSB om buitenlandse topschaatsers te weren uit Nederlandse commerciële teams is bedoeld om talenten van eigen bodem meer kansen te geven. Critici beweren echter dat de uitspraak oneerlijk is en kan leiden tot een afname van de algehele concurrentiepositie van Nederlandse schaatsploegen.

Swings blijft hopen op goede dialoog

Ondanks de tegenslag blijft Swings strijdbaar en optimistisch. Hij is vastbesloten zijn training voort te zetten en zijn doelen na te streven, ongeacht de obstakels die hij tegenkomt.

“Ik ga niet stoppen met schaatsen vanwege deze beslissing,” zei Swings. “Ik blijf hard werken en streven naar succes. Ik geloof in mezelf en in mijn mogelijkheden, en ik weet dat ik met doorzettingsvermogen en toewijding grote dingen kan bereiken.”

De schaatswereld zal de situatie op de voet volgen, en velen hopen op een oplossing die zowel de Nederlandse schaatsers als buitenlandse atleten zoals Swings ten goede komt. In de tussentijd blijft de Belgische kampioen gefocust op zijn training en vastbesloten om alle uitdagingen die op zijn pad komen te overwinnen.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen