zaterdag, februari 24, 2024

Oud-toptennisster Jelena Dokic deelt schokkende foto’s uit haar jeugd

Actueel

Voormalig toptennisster Jelena Dokic heeft onlangs enkele zeer confronterende jeugdfoto’s gedeeld op sociale media. De 39-jarige Australische doet dat om een statement te maken tegen huiselijk geweld tegen vrouwen en haar verhaal is er zeker een dat gehoord moet worden. Dokic was ooit een ongelooflijk getalenteerde tennisspeelster die op het hoogtepunt van haar carrière de nummer 4 positie op de wereldranglijst bereikte. Maar achter gesloten deuren werd ze jarenlang mishandeld door haar vader, Damir, die ook haar coach was. Het misbruik was zowel fysiek als emotioneel, en het had ernstige gevolgen voor Dokic’s geestelijke gezondheid en carrière.

De foto’s die Dokic op Instagram deelde laten zien hoe ze tijdens de US Open 2000 op de baan staat met gehavende schenen. Deze verwondingen waren het gevolg van klappen en schoppen die ze slechts twee weken eerder van haar vader had gekregen. Ze was toen amper 17 jaar oud.

Pak slaag volgde na verloren wedstrijd

In haar Instagram-post schreef Dokic: “Gezwollen, gekneusde en bloedende schenen van een hele nacht slaan en schoppen tegen mijn schenen met scherpe schoenen. En dat allemaal omdat ik een wedstrijd had verloren. Zelfs tot op de dag van vandaag heb ik enorm gevoelige schenen als gevolg van dat pak slaag.”

Het verhaal van Dokic is helaas niet uniek. Geweld tegen vrouwelijke sporters komt veel te vaak voor en het is belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen aan de bewustwording en het beëindigen ervan. Dokic’s besluit om zich uit te spreken en haar verhaal te delen is ongelooflijk moedig en het is duidelijk dat ze haar platform gebruikt om een verschil te maken. Ze was onlangs gastspreker op een liefdadigheidsevenement tegen huiselijk geweld, waar ze haar ervaringen deelde en anderen aanmoedigde zich uit te spreken.

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen