Free Porn
maandag, juni 17, 2024

Slecht nieuws voor Ferrari: hoofd engineer Rob Marshall vertrekt naar concurrent

Actueel

Dinsdag kondigde het team van Max Verstappen aan dat Rob Marshall, die sinds 2006 bij Red Bull Racing was, het team met onmiddellijke ingang verlaat. Dit nieuws komt als een klap voor Red Bull, die duidelijk waardering hadden voor Marshalls bijdragen aan het succes van het team.

Christian Horner, de teambaas, toonde zich alles behalve rancuneus, maaar juist heel dankbaar en zei over Marshall: “We bedanken Rob voor wat hij de afgelopen 17 jaar voor ons heeft gedaan. Zijn werk heeft ons tussen 2010 en 2013 niet minder dan vier ongelooflijke dubbels in het kampioenschap opgeleverd. Ook in de jaren daarna bleef hij een sleutelfiguur binnen ons team.” Marshall verhuist naar McLaren als hoofdingenieur.

Veel nieuwe aanwinsten bij McLaren

Vanaf 1 januari 2024 wordt Rob Marshall technisch directeur techniek en ontwerp bij McLaren. Marshall’s komst zal de krachten bundelen met Peter Prodromou en David Sanchez, die ook de overstap van Ferrari naar McLaren hebben gemaakt. Daarnaast zal Neil Houldey Marshall ondersteunen bij zijn inspanningen.McLaren was opgetogen om Marshall aan boord te hebben. “Ik ben meer dan enthousiast,” zei Andrea Stella, de teambaas van McLaren. “Met meer dan 25 jaar ervaring in de autosport brengt Rob een schat aan kennis met zich mee. Zijn aanstelling markeert een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om terug te keren naar onze oude glorie.”

Een verandering in leiderschap

Na een teleurstellende start van het seizoen, waardoor ze al na twee races onderaan stonden in de stand van het constructeurskampioenschap, ondernam McLaren actie. Twee maanden geleden werd technisch directeur James Key van zijn taken ontheven, en kort daarna kwam David Sanchez aan boord als de nieuwe technisch directeur Car Concept and Performance. Sinds het vertrek van Key zijn de vooruitzichten van McLaren ten goede gekeerd.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen