maandag, mei 29, 2023

Manchester United-ster betrapt op gebruik lachgas achter het stuur

Actueel

Manchester United-verdediger Brandon Williams staat momenteel flink in de schijnwerpers, omdat hij een lachgas ballon inhaleerde in een Mercedes die geparkeerd stond bij het trainingscomplex van Carrington. Een voorbijganger merkte hem en zijn metgezel op en beschreef het tafereel als “belachelijk gedrag”. The Sun meldde dat Williams, die sinds 2008 voor The Red Devils speelt en ongeveer 60.000 pond per week verdient, in een dure Brabus zat toen de getuige hem en zijn kameraad zag. De getuige merkte op dat iedereen die United volgt, of voetbal in het algemeen, Williams onmiddellijk zou hebben herkend.

De persoon sprak zijn ongeloof uit over de acties van de voetballer, gezien het feit dat hij een rolmodel is voor jonge voetballers. The Sun meldde dat de getuige zei zich niet te kunnen voorstellen dat United-manager Erik ten Hag blij was met het gedrag, vanwege zijn voorkeur voor geëngageerde spelers. Manchester United en Williams’ agent hebben nog niet gereageerd op het incident. Williams heeft dit seizoen slechts één keer voor de hoofdselectie gespeeld en is in verband gebracht met een verhuizing naar Middlesbrough.

Wereldwijde toename gebruik van lachgas

Lachgas is de afgelopen jaren niet alleen in ons land en het Verenigd Koninkrijk, maar wereldwijd steeds populairder geworden en dan met name onder jongeren. De stof kan een kort, licht en zeer euforisch gevoel geven, maar langdurig gebruik ervan kan leiden tot hartaanvallen, hersenschade, geheugenverlies en vitaminetekorten. Het bezitten en verhandelen van lachgas wordt in sommige landen dan ook inmiddels als een misdaad beschouwd. Ook in Nederland is er sinds 1 januari van dit jaar een verbod op het bezit of verhandelen van lachgas. Gebruik van lachgas voor medische of technische doelen, is nog wel toegestaan, maar wordt inmiddels wel steeds strenger gereguleerd.

 

Laatste nieuws

Michael van Gerwen wint voor de zevende keer Premier League

Op donderdagavond verzekerde Michael van Gerwen zich van zijn zevende Premier League titel en schreef daarmee geschiedenis als de...

Gerelateerde artikelen