vrijdag, mei 24, 2024

Jack van Gelder schuift na een week pauze toch aan tafel bij HLF8

Actueel

Jack van Gelder is al tientallen jaren een prominente figuur in de Nederlandse sportjournalistiek en werkt sinds 1989 voor de radiozender NOS Sport. Onlangs stond hij echter in het middelpunt van een controverse over beschuldigingen van wangedrag op de NOS-redactie. Afgelopen vrijdag deed zijn collega Tom Egbers tijdens het programma Khalid & Sophie de uitspraak dat hij het ongemak en de frustratie van het personeel kon voelen als hij aanwezig was op de redactie van het programma.

Van Gelder is het niet eens met die woorden en zegt dat hij in zijn tijd bij de NOS nooit op de redactie kwam. Van Gelder gaf aan dat hij zijn programma’s maakte  en verder niet op de redactievloer kwam. Hij herkent zich dan ook niet in de woorden van Egbers. Afgelopen maandag schoof Van Gelder zoals gebruikelijk weer aan tafel bij HLF8, waar hij wekelijks te zien is. Afgelopen week nam hij een pauze naar aanleiding van de commotie die was ontstaan over de onwerkbare situatie achter de schermen bij NOS Sport.

Veel reacties gekregen op alle commotie

Hij zei dat hij van veel mensen reacties heeft gekregen, ook van mensen die hij lang niet heeft gesproken uit allerlei lagen van de samenleving. Hij maakte tijdens de uitzending van HLF8 duidelijk hij de situatie serieus neemt en de nodige aandacht schenkt aan de beschuldigingen die zijn geuit. Tegelijkertijd is Van Gelder niet bereid om de beschuldigingen zonder meer te accepteren. Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij op zoek is naar meer bewijs dan alleen anonieme bronnen.  Daarnaast legt hij de verantwoording bij de leiding van de hoofdredactie: ,Als de hoofdredactie ooit goed had ingegrepen en in die incidenten was gedoken en de klachten van de mensen serieus had genomen, hadden we hier helemaal niet over hoeven spreken”.

 

 

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen