maandag, maart 20, 2023
Home Blog

‘Rafael van der Vaart wil trouwen met Estavana Polman’

Estavana Polman kan zich opmaken voor een huwelijksaanzoek. Neerlands bekendste en populairste handbalster heeft al een kind met de oud-voetballer en hun relatie lijkt dermate stabiel en fijn, dat Van der Vaart tegenover Privé aangeeft te willen trouwen met zijn Estavana.

Voor Van der Vaart zou het zijn tweede huwelijk worden. De bekende oud-international was al eens getrouwd met Sylvie Meis. Dat huwelijk strandde, maar toch zijn Van der Vaart en Meis, die samen een zoon hebben, nog altijd goed bevriend. Dat geldt bovendien ook voor de verstandhouding tussen Meis en Estavana Polman, die het heel goed kunnen vinden.

Sylvie Meis koos al eerder voor een tweede huwelijk, maar dat zag zij enkele maanden geleden opnieuw eindigen.

Tom Egbers voorlopig niet meer op de buis te zien

0

Naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek over misstanden bij NOS Sport dat de NOS liet uitvoeren heeft Tom Egbers besloten dat hij voorlopig niet meer op de buis te zien zal zijn. Een van de reden is dat uit het onderzoek bleek dat hij 15 jaar geleden een affaire zou hebben gehad met een stagiaire bij Studio Sport. Dit nieuws komt naar aanleiding van berichten over grensoverschrijdend gedrag bij de NOS, waardoor Egbers een stap terug doet uit zijn presenterende taken.

Een woordvoerder van de NOS verklaarde: “De laatste stand van zaken is dat Tom Egbers zaterdag heeft besloten niet te presenteren om de redactie en het programma rust te bieden.” Dit geeft de ernst van de situatie weer en het is onduidelijk of en wanneer Egbers zal terugkeren.

Diepe wond in het gezin opengereten

Het gedoe rondom misstanden bij de redactie van NOS Sport krijgt nog een staartje, want de Nederlandse nieuwssite Geenstijl publiceerde een brief van een voormalige medewerker van NOS Sport. De werknemer beweert dat hem is gevraagd een zwijgcontract te tekenen over verkeerd gedrag op de werkvloer. Een zeer ernstige beschuldiging waarna de NOS heeft besloten om op meerdere redacties een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren.

Aanvankelijk, nadat het rapport net was verschenen, besloot de redactie al dat men op termijn terug zou treden. Mart Smeets en Tom Egbers besloten echter per direct op te stappen, nadat de kritiek op die beslissing aanzwengelde. Inmiddels heeft de vrouw van Egbers aangeven diep teleurgesteld te zijn over alle commotie die is ontstaan. Volgens haar wordt nu een diepe wond binnen het gezin die aan het helen was weer opnieuw opengereten

 

Kickboxer Alistair Overeem wegens dopinggebruik 12 maanden geschorst

Kickboxorganisatie Glory heeft besloten om Alistair Overeem voor twaalf maanden te schorsen wegens overtreding van de dopingregels. De 42-jarige vechter, die voor het laatst vocht op 8 oktober 2022, testte in oktober vorig jaar positief op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel na het winnen van een gevecht tegen Badr Hari in het Arnhemse Gelredome.

Zijn management was aanvankelijk niet al te bezorgd over de positieve test, omdat het een niet-prestatiebevorderende middel was en er slechts een kleine hoeveelheid van de stof werd gevonden.

Smet op carrière en de kickbokssport

Glory dacht daar echter anders over heeft ervoor gekozen de volledige straf uit te delen. Overeem is voor 12 maanden geschorst, wat betekent dat hij gedurende die tijd niet in de ring mag vechten. De straf is zeker een grote tegenslag voor de carrière van Overeem. Niet alleen heeft hij een schorsing te pakken, maar vervalt ook zijn ranking. De match tegen Badr Hari staat nu te boek als ‘no contest’.

Alistair Overeem is al jaren een belangrijke speler in de kickbokswereld en de schorsing komt op een moment dat zowel de sporter als de kickbokssport in z’n algemeen behoorlijk in de lift zit. Overigens mag Glory geen uitspraken doen over het middel dat werd aangetroffen, in verband met privacy wetgeving.

Het belangrijk te onthouden dat Glory deze beslissing nam om de regels en voorschriften van de sport te handhaven. De federatie zet zich in om de sport schoon en eerlijk te houden, en dat betekent soms harde straffen uitdelen aan degenen die de regels overtreden. Overeem zal zijn schorsing moeten uitdienen en dan hopen dat hij met dezelfde daadkracht terugkeert in de sport als voorheen. We wensen hem veel succes en kijken ernaar uit hem binnenkort weer in de ring te zien.

 

Finish Tour de France eindigt in 2024 met loodzware klim en dus niet traditioneel in Parijs

Volgend jaar eindigt de Tour op zondag 21 juli met een individuele tijdrit van 35 kilometer tussen Monaco en Nice. De dag ervoor staan de renners voor de ultieme test – een bergetappe van 132 kilometer met een slotklim naar de top van de Col de la Couillole in de Franse Alpen waar de renners zullen finishen.  Op 1678 meter boven zeeniveau is de Col de la Couillole een veeleisende klim.

De route is 16 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. De Tour de France heeft sinds de jaren vijftig regelmatig de Col de la Couillole in zijn routes opgenomen en het is altijd een beslissende etappe geweest. De Tour de France niet zoals gebruikelijk is in Parijs eindigen. In plaats daarvan zal ’s werelds beroemdste wielerwedstrijd eindigen in het zuiden van Frankrijk, in de stad Nice. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat de Tour de France en organisatie van de Olympische Spelen van 2024 die de week na het einde van de Tour in Parijs zullen plaatsvinden elkaar niet in de weg zitten

De laatste drie etappes zijn bekendgemaakt

De exacte routes van de drie laatste etappes van de Tour, die het slotweekend van de Tour in 2024 zullen vormen, werden maandag bekendgemaakt. De eerste etappe van het weekend is een individuele tijdrit in Nice, die de renners de kans geeft om de tijd in te halen die ze in de voorgaande etappes hebben verloren. Dit wordt zeker een spannend slot van een toch al spannende wedstrijd, waarbij de algemene winnaar van de Tour wordt bepaald door de tijdrit.

De tweede etappe van het slotweekend is een etappe in het middelgebergte, met de finish in de Franse Alpen. Fietsers zullen zich een weg moeten banen over een aantal steile hellingen, terwijl ze zich een weg naar het einde van de etappe vechten. Het uitzicht moet adembenemend zijn, terwijl de renners zich een weg banen door de prachtige landschappen van Zuid-Frankrijk.

De laatste etappe van de Tour vindt plaats in de stad Marseille, gelegen aan de Middellandse Zee. Deze etappe is vlak en biedt de renners meer mogelijkheden om de verloren tijd in te halen. Dit is altijd een spannende etappe, omdat de winnaar van de etappe meestal dezelfde is als de eindwinnaar van de Tour.

 

Ook Danny Nelissen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Studio Sport

0

Voor oud-profwielrenner Danny Nelissen was de afgelopen week allesbehalve rustig. Na het verschijnen van de column van journaliste Marijn de Vries over haar ervaringen bij NOS Sport werden de schijnwerpers gericht op Nelissen als een van de commentatoren van de NOS die zich aan grensoverschrijdend gedrag schuldig zou hebben gemaakt.

Nelissen zelf wil geen commentaar geven op de column of op het wangedrag op de redactie. “Als ik alles heb bekeken, dan volgt mijn reactie. Dat kan morgen, volgende week of volgende maand zijn. Ik kies zelf mijn moment,” zei de 52-jarige Nelissen tegen De Limburger.

Vaste keus tijdens de Tour de France

Als een van de vaste wieleranalisten voor de NOS heeft Nelissen veel renners zien komen en gaan en is hij bekend geraakt met het reilen en zeilen in de wielerwereld. Volgens het Noordhollands Dagblad gaat gaat tenminste één van de meldingen die de externe vertrouwenspersonen van NOS Sport hebben ontvangen over Nelissen. Zij onderzochten het gedrag achter de schermen van NOS Sport in opdracht van de NOS dat signalen had ontvangen over discriminatie, machtsgebruik en seksuele intimidatie.

Afgelopen vrijdag schreef journalist Marijn de Vries een column over de uitkomsten van het onderzoek waarbij de naam van Nelissen dus ook werd genoemd. De column beschreef dat Marijn tijden de verslaggeving van de Tour de France meerdere malen grensoverschrijdend gedrag had meegemaakt. Zo reed zij mee in een auto waarin een collega zat die de gehele dag vulgaire taal uitsprak. Nadat zij dit had aangekaart, kon ze meerijden in een andere auto. Marijn verbaasde zich er echter wel over dat er verder geen actie ondernomen werd.

Roerige tijden voor studio sport medewerkers

Eind 2022 liet de NOS een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar misstanden bij het programma NOS Sport. Vorige week kwam het onafhankelijk onderzoeksbureau met de resultaten van dat onderzoek. Daaruit bleek dat er achter de schermen bij het sportprogramma van alles mis zou zijn. Het rapport stelde onder andere vast dat er situaties zijn geweest waarbij medewerkers te maken kregen met seksuele intimidatie, discriminatie en machtsmisbruik. Jack van Gelder en Tom Egbers zouden zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

Egbers zou ruim 15 jaar geleden een affaire hebben gehad met een stagiaire en Van Gelder zou een stagiaire hebben uitgenodigd om bij hem in bad te komen zitten. Iets dat volgens Van Gelder niets meer dan een grap was. Een grap waar hij overigens later zijn excuses voor had aangeboden, welke door de stagiaire ook werden aanvaard. Samen hebben ze later in hun carrière zelfs nog een aantal jaren samengewerkt.

 

Hoofdredactie NOS Sport stapt op na onderzoek grensoverschrijdend gedrag

Eind vorig jaar kwam de Telegraaf met een artikel waarin het stelt dat er achter de schermen van Studio Sport al jarenlang grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. De Telegraaf heeft het daarbij over pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en andere vormen van integriteitsbreuk. Naar aanleiding van het artikel liet de NOS een onderzoek uitvoeren. De uitkomst van dat onderzoek is nu bekend en zal gevolgen hebben voor een aantal prominente mensen op de redactie van NOS Sport.

Hoofdredactie besluit om zelf op te stappen

In een persbericht dat door de NOS zelf werd uitgebracht, geeft de omroeporganisatie aan dat vier mensen in de top van NOS Sport op termijn zullen opstappen. Dat zij niet per direct de biezen pakken, heeft te maken met het feit dat dit zeer vergaande gevolgen zou hebben voor de huidige programmering.

Jack van Gelder is één van de mensen die in het rapport werd beschuldigd van grensovertredend gedrag. Zelf ziet hij de situatie die door de onderzoekscommissie werd aangehaald totaal anders. Van Gelder, nu werkzaam bij Ziggo, reageerde op het onderzoek in het programma HLF8. Hij gaf aan dat hij in 2011 een telefoontje had gekregen van een dame die hem als mentor wilde inschakelen. Op het moment dat zij belde, zat Van Gelder in bad en reageerde hij met de opmerking: ”Als je bij mij in in bad komt zitten, prima”.

,,We zeggen allemaal wel eens wat”

Hij gaf aan dat in zijn ogen dat een onschuldige grap is, maar dat bleek voor de dame in kwestie niet het geval: ,,Alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen. Dat merkte ik toen totaal niet”. Van Gelder kreeg later via journalisten in de gaten dat hij de vrouw had gekwetst en bood zijn verontschuldigingen aan. Die werden geaccepteerd en de twee hebben later zelfs nog samengewerkt bij Ziggo.

Een andere aantijging die in het rapport naar voren kwam was dat Van Gelder in 2012 een vrouwelijke collega had beledigd. Van Gelder doet geen poging dat te ontkennen en verklaart daarover: ,,We zeggen allemaal wel eens wat in een opwelling”.

 

Suzanne Schulting is… op datingjacht!

Een opvallend bericht op de Instagram van schaatster Suzanne Schulting. Daar werpt ze zich op als cupido en is ze op datingjacht. Niet voor zichzelf overigens, maar voor collega-schaatser Jens van ’t Wout. 

In haar stories vestigt ze namelijk de aandacht op het feit dat Van ’t Wout nog vrijgezel is. Als het aan Schulting ligt, komt er snel een vriendin of partner in het leven van de Europees kampioen 1.500 meter.

Zelf is Suzanne Schulting overigens al een tijdje gelukkig in de liefde. Ze heeft het aangelegd met Sam van Royen, de zoon van schrijfster Heleen van Royen.

George Russell (Mercedes) gooit handdoek nu al in de ring: Red Bull heeft het seizoen eigenlijk nu al beslist

Het Formule 1-seizoen 2021 is nog maar net begonnen, maar is volgens George Russell eigenlijk nu al beslist. Max Verstappen haalde zondag de geblokte vlag voor Red Bull in de Grand Prix van Bahrein, met teamgenoot Sergio Pérez op de tweede plaats. Een mijlpaal voor het Oostenrijkse team dat daarmee zorgde voor een perfecte start van het seizoen.

Na de race deed Mercedes-coureur George Russell de opmerkelijke voorspelling dat Red Bull “elke race dit seizoen” zou gaan winnen. En hoewel dat op het eerste gezicht vergezocht lijkt, zijn er genoeg aanwijzingen dat hij er misschien helemaal niet zo ver naast zit. Zelf kwam Russell als zevende over e finishlijn, terwijl teamgenoot Hamilton als vijfde finishte. Volgens Russell rijdt Red Bull dit seizoen gewoon in een andere klasse: ,Red Bull lijkt het al beslist te hebben. Ik denk niet dat er ook maar iemand is die met hen kan vechten om de wereldtitel dit jaar”.

Red Bull is al vele jaren een bepalende kracht in de Formule 1. Hun nieuwste wagen is misschien wel de beste die ze ooit hebben gemaakt. De RB19 is een briljante machine en met twee coureurs van het kaliber Max Verstappen en Sergio Pérez is het team goed uitgerust om de strijd aan te gaan met Mercedes en Ferrari.

Red Bull zal niet alle pole positions pakken

Het is natuurlijk nog te vroeg om te zeggen of George Russells gewaagde voorspelling uitkomt, maar het is zeker een mogelijkheid. Red Bull heeft een uitzonderlijke auto, en met twee ervaren en getalenteerde coureurs hebben ze alle ingrediënten om te slagen. Als ze hun momentum kunnen vasthouden, maken ze zeker een reële kans om dit seizoen elke race te winnen.

Alleen de tijd zal leren of Red Bull de hoge verwachtingen van George Russell kan waarmaken, maar één ding is zeker – het wordt een fascinerend seizoen. Russell gelooft weer niet dat Red Bull ook elke GP pole position op hun naam zal weten te schrijven: ,We moeten meer downforce toevoegen aan de auto. Dat komen we momenteel echt tekort. Als we dat voor en achter toevoegen, hebben we snel meer snelheid te pakken.”

 

Jamal Ben Saddik blijft maar last houden van geluiden over banden met de onderwereld

Er is weer van alles te doen om de bekende en getalenteerde kickbokser Jamal Ben Saddik. Jamal Ben Saddik is onder het grote publiek vooral bekend om zijn sportieve prestaties. Hij is kickbokser en mixed martial artist en heeft in beide disciplines talloze titels gewonnen. Hij is voormalig K-1 World Grand Prix kampioen, voormalig It’s Showtime kampioen en voormalig Enfusion kampioen.

Jamal heeft echter ook een geheel andere kant, namelijk eentje die geweld buiten de ringen schijnbaar niet uit de weg gaat en zich mogelijk bezighoudt met allerlei zaken in de onderwereld. Hij wordt op verschillende manieren gelinkt aan het criminele circuit en het feit dat er de afgelopen jaren een aantal aanslagen zijn gepleegd op panden van hem en/of leden van zijn familie zou dat kunnen onderschrijven. Hierover schrijft Panorama en diverse Belgische media.  

Er zijn echter ook mensen die menen dat hij juist het criminele wereldje wil ontwijken. De laatste jaren is Jamal Ben Saddik namelijk steeds duidelijker en mondiger geworden over zijn opvattingen over misdaad en de criminele onderwereld. Hij is een voorstander van verandering en hervorming van het strafrechtsysteem, en spreekt zich uit tegen geweld en misdaad.

Ondanks de geluiden over aanslagen is Jamal Ben Saddik een gerespecteerd figuur in de wereld van kickboksen en mixed martial arts. Hij is een inspiratie voor velen en zijn verhaal dient als een herinnering dat het mogelijk is om je leven om te draaien en er iets positiefs van te maken. Als je in het criminele milieu terecht bent gekomen en op zoek bent naar iemand die daar probeert uit te stappen, dan zou Jamal Ben Saddik volgens velen het ideale voorbeeld kunnen zijn.

Aanslagen blijven aanhouden

Dinsdag 14 december 2022 was het voor het laatst raak. Toen vond vroeg in de ochtend opnieuw een aanslag plaats op de nog te openen sportschool van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik in Antwerpen, België. Daarover schreef het AD. De daders gebruikten bij de aanslag zwaar cobra vuurwerk en lieten een duidelijke boodschap achter op de gevel van het gebouw, met de tekst: “Dood JBS Dede Dief”. De initialen “JBS” zijn vermoedelijk een verwijzing naar de kickbokser, wiens volledige naam Jamal Ben Saddik is.

Het was alweer de derde aanval op deze specifieke locatie, en de tweede aanval op Ben Saddik’s eigendom. De eerste aanval vond plaats op 25 oktober, en de tweede op 8 november. Tot nu toe zijn de daders niet geïdentificeerd en moet het motief achter de aanslagen nog worden vastgesteld.

Nederlandse jongeren lijken betrokken

Sinds juni heeft Antwerpen een snelle opeenvolging van aanslagen gezien. Vuurwerkbommen en schietpartijen hebben plaatsgevonden in en rond de stad, met een totaal van ongeveer vijftig incidenten tot nu toe. Berichten suggereren dat Belgische en Nederlandse bendes met elkaar in conflict zijn, waarbij hun geschillen vooral draaien om gestolen partijen cocaïne.

De Antwerpse politie heeft haar surveillance opgevoerd om de daders op te sporen. Wat blijkt, veel van de aanvallers zijn Nederlandse jongeren uit Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Almere. Deze loopjongens zijn opgepakt in verband met de aanslagen, met als resultaat de arrestatie van minstens dertig jongeren, meestal begin twintig.

In augustus kon de Antwerpse politie een aanslag verijdelen in Poké Bowl Palace, een populair eethuis van Jamal Ben Saddik. Door een combinatie van patrouillerende agenten en camerabeelden kon de politie vier Nederlanders onderscheppen die op het punt stonden een aanslag te plegen.

Ben Saddik kijkt uit naar de opening van zijn nieuwe sportschool in januari, en hoopt dat deze aanvallen hem er niet van zullen weerhouden zijn passie voor vechtsporten na te streven.

 

Dit de man die het hart van atlete Femke Bol doet smelten

Femke Bol zette tijdens het NK atletiek in Apeldoorn een tijd van 49,26 op de 400 meter indoor neer. En daarmee verbeterde zij waarschijnlijk een van de langst bestaande sportieve wereldrecords. Dat stond namelijk op naam van de Tsjechische Jarmila Kratochvílová die de tijd in 1982 (41 jaar geleden) klokte. Een zeer bijzondere prestatie dus die waarschijnlijk voorlopig ook wel een paar jaar onverbeterd zal blijven.

Femke Bol kon natuurlijk haar geluk niet op en samen met haar vriend Ben Broeders hebben ze het nieuwe wereldrecord dan ook goed gevierd. Maar wie is toch die vriend van Femke Bol?

Vier handen op een buik

Ben Broeders is een Belg van 27 jaar en net als Femke Bol houdt hij zich professioneel met atletiek bezig, maar dan als polsstokhoogspringer. En dat doet hij zeker niet onverdienstelijk want momenteel is hij de regerend kampioen van België.

De twee kennen elkaar sinds 2020 en ontmoetten elkaar tijdens de Diamond League-wedstrijden. Dat was tijdens de Corona periode, dus best wel een uitdaging. Hun eerste date was zeer opmerkelijk. In plaats van een restaurant te bezoeken, film te kijken of een biertje te drinken, gingen de tortelduifjes golfen. Dat was volgens Femke een zeer geslaagde keuze.

Wanneer de twee geen trainingskamp of wedstrijden hebben, proberen ze elkaar elk weekend te zien. Femke ervaart het vooral als zeer fijn dat Ben snapt hoe zij denkt en hoe haar biologische klok werkt. Tien uur naar bed is voor iemand die zich niet met topsport bezig houdt wellicht heel vreemd, maar Ben snapt dat natuurlijk.