zondag, april 21, 2024

Dramatische kijkcijfers voor langere uitzending Voetbal Inside

Actueel

Heb je ooit dat moment meegemaakt dat iets waar je van houdt plotseling vervelend en overweldigend begint te voelen? Dat is precies het gevoel dat kijkers van de Nederlandse voetbaltalkshow “Voetbal Inside” (VI) lijken te hebben sinds de show op vrijdag 1,5 uur duurt. De langere show bleek te veel van het goede en daardoor daalden de kijkcijfers aanzienlijk. Gewoonlijk trekt VI bijna 1 miljoen kijkers, maar de eerste langere vrijdagshow wist slechts 935.000 kijkers aan zich te binden. De tweede show op 14 april 2023 trok slechts 750.000 kijkers. Dat is een flinke daling, volgens kijkcijferexpert Tina Nijkamp, een voormalige SBS 6 zenderbaas.

Tina Nijkamp heeft dit eerder gezien, en ze verwijst naar wat Eva Jinek overkwam met haar talkshow. Toen Jinek haar show verlengde tot 1 uur en 45 minuten, kelderden haar kijkcijfers. Om te voorkomen dat VI hetzelfde lot ondergaat, geeft Nijkamp de show een paar tips: Ten eerste, geen saaie gasten. Deze spreekt voor zich. Als een gast niet interessant is, verliezen de kijkers hun belangstelling voor de show.

Geen saaie gasten en gewoon op tijd beginnen

Ten tweede: weg met de samenvatting van de week. De show is al 1,5 uur lang en het toevoegen van een samenvatting van de week maakt het alleen maar langer en vervelender voor de kijkers. Ten slotte zou de show misschien gewoon zoals het was om 21.09 uur in plaats van om 20.58 uur moeten beginnen. Op die manier hebben de kijkers meer tijd om tot rust te komen en comfortabel af te stemmen.

Debatdeskundige Lars Duursma weegt ook mee en zegt dat de langere uitzending inhoudelijk niet langer is. Daardoor wordt de extra tijd niet effectief gebruikt om de kijkers meer waarde te bieden. De conclusie is dat het duidelijk is dat kijkers geen behoefte hebben aan een langere VI-show op vrijdag. De kijkcijfers zijn aanzienlijk gedaald, en deskundigen adviseren de show enkele veranderingen aan te brengen om te voorkomen dat hij hetzelfde lot ondergaat als andere shows.

Laatste nieuws

Hamilton verbaasd over vertrek Nyck de Vries bij AlphaTouri

Lewis Hamilton spreekt zijn verbazing uit over het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri na slechts tien races...

Gerelateerde artikelen